Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampere kysyy asiakkailtaan sosiaali- ja terveyspalvelujen toimivuudesta

Julkaistu 24.10.2016 9.06

Tampereen kaupunki järjestää jälleen laajan asiakaspalautekyselyn sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakkaille. Kyselyyn vastataan sähköisesti osoitteessa www.tampere.fi/sotekysely. Vastata voi sekä suomeksi että englanniksi. Kysely on avoinna 24.10.–6.11.2016.

Valokuva: Asiakkaana Hervannan terveysasemalla.
 

Asiakaspalautteen kysymykset liittyvät muun muassa palvelujen saatavuuteen, asiakkaan kohteluun, työntekijän ammattitaitoon ja palvelun hyödyllisyyteen. Mukana kyselyssä on noin 250 sosiaali- ja terveyspalvelujen toimipistettä. Palautetta on mahdollista antaa myös Orivedellä tuotetuista palveluista.

Kyselyn tulokset julkaistaan Tampereen kaupungin verkkosivuilla vuoden loppuun mennessä. Lisäksi tulokset luovutetaan tilaajalle, avopalvelujen johtokunnalle, avopalvelujen johtoryhmille, tuotantoyksiköille ja palvelupisteille.

Tuloksia hyödynnetään sosiaalipalvelujen ja terveydenhuollon yksiköissä palveluiden parantamiseksi.

Viime vuonna asiakaspalautekyselyyn kertyi yli 3 600 vastausta. Eniten palautetta annettiin vastaanottotoiminnan palveluista, erityisesti terveysasemista, ja suun terveydenhuollosta. Vapaapalautteita tuli yli 2 700 kappaletta. Lähes 350 nimellään palautetta saanutta työntekijää palkittiin hyvästä palvelutyöstä kunniakirjalla.

Vastauksilla on merkitystä, sillä asiakaspalautteen perusteella muun muassa lapsiperheiden sosiaalipalveluissa on luovuttu joustamattomaksi koetuista puhelinajoista. Lääkäriaikojen saatavuutta kehitettiin siirtymällä omalääkärijärjestelmästä niin sanottuun listamalliin. Aikuisten sosiaalipalvelujen asiakkaiden toiveesta sosiaalipalvelujen neuvonta piti ovensa avoinna osassa toimipisteitä koko kesän. Koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon perustettiin asiakasraadit. Mielenterveys- ja päihdepalveluissa yksikön verkkosivuja on uudistettu yhdessä asiakasraadin kanssa. Suun terveydenhuollossa sähköistä ajanvarausta on kehitetty palautteen pohjalta lasten ja nuorten palveluissa.

Lisätietoja

Laura Lappalainen
Avopalvelut
Matkapuhelin 040 6397 221
Sähköpostiosoite on muotoa [email protected]