Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Älykkään kaupungin kehittäjät koolle Tampereelle

Julkaistu 17.10.2016 12.35

Tampereella järjestetään 17.-19.10.2016 Pohjoismaiden suurin älykkään kaupungin tapahtuma. Kansainväliseen Mindtrek- ja Smart City Event -konferenssiin on ilmoittautunut yli 800 osanottajaa noin 50 kaupungista eri puolilta Eurooppaa. Muiden muassa eurooppalainen kaupunkiverkosto Eurocities tuo tietoyhteiskunnan ja liikenteen fooruminsa Tampereelle. Tapahtuma kokoaa sekä startup-yrityksiä, isoja IT-alan yrityksiä että tutkijoita ja opiskelijoita sekä kaupunkien edustajia pohtimaan teknologian ja kaupunkikehityksen haasteita ja mahdollisuuksia.

Avoimen lähdekoodin Mindtrek-tapahtumia on järjestetty jo vuodesta 1997 lähtien. Tänä vuonna tapahtuma on laajentunut huomattavasti, kun siihen on yhdistetty Smart City -tapahtuma. Tampere-talossa järjestettävän konferenssin teemoja ovat avoin data, esineiden internet sekä virtuaali- ja lisätty todellisuus. Smart City -seminaareissa pohditaan muiden muassa kiertotaloutta, jakamistaloutta, avoimia innovaatioalustoja, avointa osallistumista, älyliikennettä, kestävää rakentamista ja kaupunkisuunnittelua.

- Halusimme laajentaa perinteistä Mindtrekin teknologiakonferenssia älykkään kaupungin kehittäjien tapahtumaksi ja osanottajien suuri määrä kertoo, että tällaiselle konferenssille on tilausta, Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen sanoo.

Tapahtuman keynote-puhujia ovat "maailman ensimmäinen kyborg-kansalainen", taitelija Neil Harbisson New Yorkista sekä tunnettu älykkään kaupungin tutkija, professori Boyd Cohen Barcelonasta, kyberturvallisuuden asiantuntija Petteri Järvinen, varajohtaja Lauri Oksanen Nokia-yhtiöstä, EU:n alueiden komitean presidentti Markku Markkula sekä Cargotec Oy:n varajohtaja Matti Sommarberg.

Tapahtumaan osallistuu myös useita kaupunginjohtajia eri puolilta Eurooppaa. Kaupunginjohtajien paneelissa tiistaina Tampereen, Oulun, Turun, Malmön sekä Linzin kaupunginjohtajat keskustelevat avoimesta hallinnosta ja yhteiskehittämisestä älykkään kaupungin toimintatapoina.

Tiistaina Tampereen kaupunki julkistaa myös oman Smart Tampere -ohjelmansa, jolla kaupunki hakee uutta vauhtia niin elinkeinoelämään kuin kaupungin palvelujen digitalisointiin.

- Haluamme nousta älykkäiden kaupunkien edelläkävijäksi. Haemme kumppaneita niin yrityksistä kuin yhteisöistä kehittämään digitaalisia palveluja ja muita älykkään kaupungin ratkaisuja, Ikonen sanoo.

Tapahtuman järjestäjinä ovat Tampereen kaupunki, Tredea Oy, Tekesin Innovatiiviset kaupungit -ohjelma ja suurten kaupunkien 6Aika-ohjelma sekä COSS ry.


Lisätietoja

Ohjelmapäällikkö
Pauli Välimäki
puhelin 040 801 6035
sähköposti [email protected]