Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Annalan Salviapuistoon rakennetaan käytäväverkostoa

Julkaistu 17.10.2016 10.20

Annalassa sijaitsevan Salviapuiston yleissuunnitelmaluonnos on nähtävänä 17.–24.10.2016. Viheralueelle rakennetaan käytäväverkostoa alueen kävely- ja pyöräily-yhteyksien parantamiseksi.

Suunnitelmaan voi tutustua puistossa, palvelupiste Frenckellissä ja verkkosivuilla www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto. Salvianpuistossa kunnostussuunnitelma on esillä kahdessa kohdassa, Kaipasenrinteen kadun kääntöpaikalla sekä Karosen koulun koillisenpuoleiselta puistokäytävällä.

Salviapuisto sijaitsee Annalan itäosassa. Salviapuiston käytäväverkostoa toteutetaan vaiheittain. Uudet yhteydet ovat asemakaavan mukaisia. Ensimmäisessä vaiheessa 2016–2017 rakennetaan yhteys Kaipasenrinteen uudelta asuinalueelta nykyisiin reitteihin. Uutta, turvallista ja viihtyisää reittiä pääsee Kaipasenrinteen asuinalueelta Annalan kouluihin ja Karosenpuiston alueleikkipaikalle.

Myöhemmin käytäväverkostoa jatketaan itään päin kohti alueellista ja seudullista ulkoilureitistöä.

Annalan kävely- ja pyöräreitistön parantamista on esitetty 18.8. - 30.9.2016 nähtävillä olleessa yleiskaavaluonnoksessa. Tavoitteena on luoda kävelijöille ja pyöräilijöille toimiva ja turvallinen liikkumisympäristö ja kattava väyläverkosto, joka turvaa lähipalvelujen, joukkoliikennepysäkkien ja virkistysalueiden hyvän saavutettavuuden. Virkistysyhteyksien tulee jatkua myös keskuspuistoverkostoon.


Lisätietoja

Rakennuttajahortonomi
Petri Kujala
puhelin 050 062 8295


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen