Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Kaukajärvellä kunnostetaan Riipuksenpuisto

Julkaistu 14.10.2016 9.39

Kaukajärvellä kunnostetaan Riipuksenpuisto turvallisemmaksi ja viihtyisämmäksi. Puiston leikkipaikka, aidat ja kalusteet uusitaan. Myös puistokäytävää kunnostetaan ja jatketaan. Riipuksenpuiston kunnostussuunnitelma on nähtävänä 14.–24.10.2016, jolloin siitä voi antaa palautetta. Puisto on tarkoitus kunnostaa vielä tämän vuoden aikana.

Suunnitelmaluonnos löytyy puistosta, palvelupiste Frenckellistä (Frenckellinaukio 2 B) ja verkosta www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto.

Riipuksenpuisto sijaitsee Riipuksenkadun ja Solkikadun välisellä alueella, ja se rajautuu pohjoisessa ja etelässä kerrostaloalueeseen ja itäpuolella Juvankatuun. Puiston alueella on kookasta puustoa. Puiston itäosassa on pieni pelikenttä ja leikkipaikka ja länsiosassa on puustoista rinnettä. Puistokalusteet, aidat ja osa leikkivälineistä ovat käyttöikänsä lopussa eivätkä täytä enää nykypäivän turvallisuusvaatimuksia.

Leikkipaikalta poistetaan huonokuntoisin välineistö, mutta hyväkuntoiset keinut ja hiekkalaatikko säilytetään. Uusina välineinä puistoon tulevat ryhmäkeinu, pienemmille lapsille sopiva kiipeilyteline-liukumäki, triplakeikkatangot, karuselli ja jousikiikut.

Leikkipaikan ja sen viereisen kiinteistön välissä olevaa kävely- ja pyöräilyväylää kavennetaan ja rajataan ruohokivikaistalla kiinteistön asfalttipihasta. Käytävää jatketaan länteen Solkikadulle asti. Juvankadulta Solkikadulle ulottuva kävely- ja pyörätie on talvikunnossapidettävä. Leikkipaikka ja käytävät valaistaan

Puisto kookas puusto säilyy muutoin, mutta uuden käytäväosuuden tieltä poistetaan puustoa. Itäosan pieni pelikenttä poistetaan, ja sen pinta sovitetaan ympäröivään maastoon ja nurmetetaan. Itäosasta poistetaan pensaikkoa, ja sinne istutetaan hevoskastanja ja pihtakuusi.


Lisätietoja

Rakennuttajahortonomi
Petri Kujala
puhelin 050 062 8295


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen