Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Avoimen datan kehittämiskilpailu DataBusiness Challenge etsii uusia digitaalisen palvelun ideoita ja sovelluksia

Julkaistu 11.10.2016 11.50

DataBusiness Challenge on Suomen kuuden suurimman kaupungin yhteinen avoimen datan haastekilpailu. Kilpailussa haetaan uusia palveluita ja sovelluksia, jotka helpottavat kaupunkilaisten toimintaa arjessa, sekä ideoita kaupunkien tai muiden tahojen tarjoamien palveluiden laadun parantamiseen.

Suomen suurimmat kaupungit, Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu ja Turku, ovat yhdessä avanneet paljon tietovarantoja kaikkien käyttöön. DataBusiness Challenge kannustaa yrityksiä ja yrittäjähenkisiä henkilöitä hyödyntämään näitä avoimia datalähteitä omissa palveluissaan. Parhaimmillaan kilpailutyö hyödyntää useita eri datoja käyttäjälähtöisesti ja täysin uudella tavalla.

Kilpailuun voi osallistua toimivalla mobiili- tai selainpohjaisella sovelluksella tai toteutuskelpoisella palvelu- tai sovellusideakonseptilla. Kilpailutyö voi olla esimerkiksi peli, visualisointi tai vaikkapa mobiilisovellus - toteutustapa on vapaa.

Kilpailuteemoja on kaksi. Aktiivinen kaupunkilainen -teemassa etsitään ratkaisuja, jotka koskettavat tavallisia kaupunkilaisia, helpottavat arkea tai aktivoivat ihmisiä osallistumaan kaupungin toimintaan. Toimiva kaupunki -teemassa puolestaan tarkoituksena on kehittää tietoon perustuvaa suunnittelua, arviointia, päätöksentekoa ja johtamista.

– Odotamme innolla hyviä kilpailutöitä, joilla on mahdollisuus kehittyä pysyviksi palveluiksi ja liiketoiminnaksi. Avoimen datan kilpailuja on järjestetty Suomessa useampana vuotena, mutta nyt ensimmäistä kertaa kuuden suurimman kaupungin järjestämänä, kertoo 6Aika Avoin data -kärkihankkeen koordinaattori Matti Saastamoinen.

DataBusiness Challenge käynnistyi 3.10.2016 ja päättyy 30.1.2017. Palkinnot jaetaan helmikuun lopulla Helsingissä palkintogaalan yhteydessä.

Kilpailun järjestävät 6Aika Avoin data -kärkihankkeen toimijat. 6Aika on kestävän kaupunkikehityksen strategia, jota toteuttavat yhteistyössä Suomen suurimmat kaupungit. Vuosina 2014–2020 toteutettavan strategian tavoitteena on synnyttää Suomeen uutta osaamista, liiketoimintaa ja työpaikkoja.


Lisätietoja

Kilpailun kontaktihenkilö
Tietohallintoasiantuntija
Petteri Sintonen
puhelin +358407252577
sähköposti [email protected]


Teksti Elise Kraatila