Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Eläkeläisille löytyy tekemistä Tampereella

Julkaistu 7.10.2016 13.26

Tampereella käynnistyi tiistaina 4.10.2016 Eläkkeelle – oletko vai elätkö? -kampanja, jonka tarkoituksena on herätellä työelämästä eläkkeelle siirtyviä ajatuksellisesti uuteen elämänvaiheeseen sekä antaa konkreettisia vinkkejä, mitä kaikkea eläkeläisille on tarjolla Tampereella.

Valokuva: Lulu Tanhuanpää soittaa harmonikkaa.
Kampanja käynnistyi Sampolassa tiistaina pidetyllä seminaarilla. Elonpolkuja-verkoston järjestämässä seminaarissa muusikkotaiteilija Lulu Tanhuanpää kertoi täydelle juhlasalille, kuinka eläkeikäisenäkin voi olla aktiivinen toimija.

Kampanjan tavoitteena on tuoda vahvasti esiin se tosiseikka, että Tampereella ei tarvitse jäädä kotiin vaan tekemistä löytyy jokaiselle. Vinkkejä tekemiseen ja eläkkeelle jäämisen suunnitteluun on koottu kampanjan nettisivuille osoitteeseen www.tampere.fi/elakkeelle. Mikäli tekemistä löytyy runsaasti, löytyy apu päivien aikatauluttamiseen sivulla olevasta eläkeläisen lukujärjestyksestä.

Kampanjan keulakuvina toimivat professori Jaakko Valvanne ja taiteilija Lulu Tanhuanpää. He kertovat omakohtaisia ajatuksia eläkkeelle siirtymisestä sekä eläkkeellä olemisesta kampanjan nettisivuilla.

Seuraava Eläkkeelle-tapahtuma on psykoterapeutti ja työterveyspsykologi Arto Pietikäisen luento "Kohti sitä, mikä on tärkeää – miten lisätä mielekkyyttä ja hyvinvointia elämän taitekohdissa?" Luento pidetään torstaina 3.11.2016 klo 16.30 Vanhan kirjastotalon Luentosalissa (Keskustori 4). Se tarjoaa tutkimuspohjaisia virikkeitä omien arvojen kirkastamiseen ja siihen, miten ne voisi olla osa jokapäiväisiä valintoja – ei pelkkää sanahelinää.

Tunnelmia kampanjan avajaistapahtumasta:


Lisätietoja

Hyvinvointikoordinaattori
Jaana Ylänen
puhelin 040 800 7874
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala

Kuvat Marika Haapala