Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Viita 100 -ilta hemmottelee kulttuurinystäviä

Julkaistu 6.10.2016 9.19

Tamperelaistahojen yhteistyössä järjestämä Viita 100 -ilta tekee kunniaa Lauri Viidan elämäntyölle.

Rakastetun tamperelaiskirjailijan Lauri Viidan (1916–1965) syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Tampereen kaupunginkirjasto järjestää yhdessä Tampereen Työväen Teatterin, Lauri Viita -seuran ja Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa Viita 100 -illan lokakuun 13. päivänä pääkirjasto Metsossa.

Luvassa on kiinnostavaa ohjelmaa kaikille Lauri Viidan elämästä ja tuotannosta kiinnostuneille. Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja sen juontaa Viita 1949 -näytelmän käsikirjoittaja Heikki Salo.

Muistoja ja kotiseutuasiaa

Tilaisuudessa julkistetaan ja esitellään tietokirjailija Hannu Hyttisen Tampereen kaupungin kulttuuripalveluille käsikirjoittama ja tuottama Lauri Viidan Tampere -verkkosivusto. Sen ytimenä on kymmenen tiivistä videodokumenttia. Niissä Viidasta kertovat hänet tunteneet tai hänen elämäntyöhönsä perehtyneet henkilöt. Ääneen pääsevät muun muassa Lauri Viidan poika Seppo Viita, professori Yrjö Varpio, näyttelijät Maija-Liisa Majanlahti ja Seppo Mäki, yritys- ja urheilujohtaja Pertti Paloheimo sekä Viidan ystävät, joista nuorimmatkin ovat lähes 90-vuotiaita.

Illan aikana kuullaan myös Lauri Viita -museon uudesta näyttelystä ja Lauri Viita -seuran ajankohtaisista kuulumisista.

Poimintoja odotetusta näytelmästä

Mielenkiintoisen asiasisällön lomassa nautitaan musiikillisia makupaloja Tampereen Työväen Teatterissa 25.10. ensi-iltansa saavasta Viita 1949 -näytelmästä. Pääkirjasto Metsossa esittäytyy teoksen työryhmä: näyttelijät sekä käsikirjoittaja Heikki Salo, ohjaaja Sirkku Peltola ja säveltäjä Eeva Kontu. Illan aikana yleisölle selviää, millaisia lauluja ja teemoja "uudeksi klassikoksi" nimetty näytelmä sisältää ja kuinka se syntyi.

Viita 100 -ilta torstaina 13.10.2016 klo 18 pääkirjasto Metsossa.Lisätietoja

Tapahtumakoordinaattori
Anna Szalay
puhelin 040 800 4836
sähköposti [email protected]

Viestintäsuunnittelija
Emma Salmi
puhelin 0400 581 510
sähköposti [email protected]


Teksti Emma Salmi