Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Taidetestaajat-hankkeen alueellinen koordinointi käynnistyy Pirkanmaalla

Julkaistu 5.10.2016 14.54

Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton hallinnoima Taidetestaajat-hanke on käynnistynyt syyskuun alussa Pirkanmaalla. Suomen Kulttuurirahaston sekä Svenska Kulturfondenin rahoittama suurhanke mahdollistaa kolmen vuoden ajan jokaiselle kahdeksasluokkalaiselle nuorelle kaksi taidelaitosvierailua ennalta sovituissa kulttuurikohteissa. Ensimmäinen vierailu suuntautuu nuoren omaan maakuntaan tai sen lähialueelle ja toinen pääkaupunkiseudulle.

Nuoret tekevät muistiinpanoja taidenäyttelyssä
 

Aluekoordinaattori Joonas Keskinen työskentelee Tampereen kaupungin museopalvelujen kulttuurikasvatusyksikkö TAITEssa ja vastaa hankkeen toteutuksesta alueella. Taidetestaajat-hankkeessa on alkusyksyn aikana aloittanut yhteensä 18 aluekoordinaattoria ympäri Suomea.

Ensimmäiset Taidetestaajat lähtevät liikkeelle syksyllä 2017. Kahdeksasluokkalaisia nuoria on vuositasolla noin 60 000 ja noin 5 200 heistä asuu Pirkanmaalla. Tämän syksyn aikana selviävät mukaan valitut alueelliset ja valtakunnalliset taidelaitokset. Aluekoordinaattorit ovat yhteydessä oman maakuntansa kouluihin, kun vierailukohteet on valittu ja vastaavat siitä, että kaikki koulut pääsevät mukaan.


Lisätietoja

Koordinaattori
Joonas Keskinen
puhelin 040 579 1486

Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE
TR1 (2. kerros), Finlayson
33210 Tampere
TAITE tuottaa kulttuurikasvatuspalveluja, kuten toiminnallisia museo-opastuksia, innostavia työpajoja ja yhteisöllisiä tapahtumia kaikenikäisille tamperelaisille.


Teksti Joonas Keskinen

Kuvat Jari Kuusenaho