Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Keskusta-alueelle tuli lisää koirankakkapussiautomaatteja

Julkaistu 4.10.2016 11.22

Tampereen keskustaan on asennettu lokakuussa 22 TiksPac-koirankakkapussitaulua koiran ulkoiluttajien suosimien reittien varrelle. Lisäksi Vuorekseen tulee kolme kakkapussitaulua sekä Härmälänrantaan yksi taulu.

Koirapussitaulu Kirjastonpuistossa
 

Uusia pussiautomaatteja löytyy muun muassa Hämeenpuiston, Koskipuiston, Työnpuiston Näsinpuiston, Sorsapuiston, Eteläpuiston, Ratinanrannan ja Höyrypuiston puistokäytävien varrelta. Jätöspussit voi jättää yleisillä katu- ja puistoalueilla oleviin roska-astioihin. Jätöspussit ovat biohajoavia, joten ne voi laittaa myös kiinteistön kompostiastiaan.

TiksPac Ab:n tarjoamat, mainosrahoitteiset pussiautomaatit sekä jätepussit ovat kaupungille maksuttomia. Kaupunki puolestaan huolehtii automaattien sijoittamisesta ja käyttökunnosta sekä taulujen pussien täyttämisestä. Laitteet ovat TiksPacin omaisuutta, ja yritys vastaa myös taulujen mainospinnan myynnistä. TiksPac on sitoutunut toimittamaan kaupungille toiset 25 kakkapussiautomaattia vuonna 2018, mikäli nykyisistä tauluista saadaan positiivisia kokemuksia.

Tampereen kaupungin alueella on uusien automaattien lisäksi ennestään noin 50 koirankakkapussiautomaattia, joten koirapussitelineiden ja -automaattien kokonaismäärä nousee vajaaseen 80:een.

– Asukkailta on tullut paljon toiveita koirankakkapussiautomaattien lisäämiseksi puistoihin. Nyt saadaan pussitelineitä nopeasti ja kustannustehokkaasti lisää. Kaupunki on ostanut koirakakkapusseja noin vajaalla 30 000 eurolla vuodessa. Kaupunki etsii uusia tapoja järjestää yleisten alueiden palveluita, ja yksi niistä on yritysyhteistyö, kertoo rakennuttajahortonomi Teemu Kylmäkoski.

Tällä hetkellä sponsoroituja pussiautomaatteja on Suomessa käytössä 25 kunnassa.

Lemmikkien jätökset tulisi laittaa nykyään pakattuna sekajäteastiaan. Tammervoiman uudessa hyötyvoimalassa sekajäte käsitellään hygieenisesti. Kotikompostiin jätökset voi laittaa maatuvassa pussissa.


Lisätietoja

Työpäällikkö
Teemu Kylmäkoski
puhelin 040 8016376


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen