Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Kirjastoissakin etsitään Rosan koodia

Julkaistu 4.10.2016 11.03

Rosan koodi on Yleisradion tuottama peli, jossa etsitään koodeja kirjastoista, kouluista museoista ja virtuaalimaailmoista. Koodien avulla lapset pääsevät seuraamaan verkossa animaatiotarinaa, jossa seikkailee supersankari Rosa.

Tyttö Rosan koodi -pelistä
 


Rosan koodi on tehty innostamaan 7-12-vuotiaita lapsia uuteen opetussuunnitelmaankin liittyvän ohjelmoinnin pariin. Ositetut tehtävät ja oikean merkkijonon syöttäminen ovat osa ohjelmointiin liittyvää ajattelua.

Rosan koodia voi pelata kaikkialla Suomessa, sillä koodeja voi löytää miltei kaikista kirjastoista ja isosta määrästä museoita sekä kouluja. Tampereen kaupunginkirjasto on mukana Rosan koodissa. Suuri osa lapsista käyttää verkkoa pelaamiseen, yhteydenpitoon ja tiedonhakuun. Niinpä koodeja on kätketty esimerkiksi Minecraftiin, Istagramiin ja kirjastojen Kirjasampo.fi-palveluun.

Mikä on koodi

Koodi on sana, joka pitää löytää nähdäkseen peliin liittyvien animaatioiden seuraava jakso ja saadakseen vihjeen seuraavan koodin sijainnista. Sana syötetään rosankoodi.fi-sivulle, Peli on käytettävissä 4.10.2016-31.1.2016. Sen voi aloittaa milloin vain. Apua pelaamiseen ja peliin liittyvien tehtävien ratkaisemiseen saa aina välillä myös sosiaalisesta mediasta, sillä usea suosittu tubettaja antaa välillä vinkkejä.

Osa tehtävistä ratkotaan yhdessä

Kaikkia koodeja ei pelissä voi löytää itse ilman että matkustelee pitkin Suomea, joten yhteydenpito muihin pelaajiin on tarpeen. Netti mahdollistaa tämän ja vinkkejä saa myös tubettajilta. Osassa kirjastoja on Rosan koodiin liittyen myös erikoistehtäviä. Niistä pääsee selville seuraamalla Rosan koodia verkossa tai ruusuja kirjastossa. Emme paljasta, missä erikoistehtäviä on – ne löytyvät vinkkejä seuraten.

Kouluille oma koodauspaketti

Rosan koodi on suunniteltu tukemaan koulujen koodausopetusta. Yleisradio on tuottanut verkossa olevien animaatioiden ja tehtävien lisäksi kouluille materiaalia, joilla pelin henkeen voi tehdä omia opetustuokioita. Peliin osallistuvia kouluja on pitkin maata, joten tuttu 7-12-vuotiaasi on potentiaalinen Rosan pelaaja.

Linkit:

Ulkoinen linkkiRosan koodiLisätietoja

Kirjastopalvelujohtaja
Niina Salmenkangas
puhelin 040 800 4404
sähköposti [email protected]