Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Ryhdy tukihenkilöksi lapselle tai nuorelle

Julkaistu 3.10.2016 14.40

Tampereen kaupungin tukihenkilötoimintaan etsitään vapaaehtoisia tukihenkilöitä lapsille ja nuorille. Tukihenkilöiksi haetaan tavallisia, luotettavia aikuisia, joiden elämä on tasapainossa ja jotka haluavat antaa aikaansa ja tukeaan avun tarpeessa olevalle lapselle tai nuorelle. Toiminnasta kiinnostuneille järjestetään koulutustilaisuus, joka antaa valmiudet tukihenkilönä toimimiseen.

Valokuva: Lautapelin äärellä.
 

Kaksipäiväinen tukihenkilökoulutus järjestetään 22. - 23.10. klo 10 - 16 Tipotien sosiaali- ja terveysaseman luentosalissa (osoitteessa Tipotie 4, 5. krs). Kouluttajina toimii kaksi asiaan perehtynyttä sosiaalityöntekijää. Koulutuksessa pääsee kuulemaan myös toiminnassa jo mukana olevien tukihenkilöiden kokemuksia. Koulutus on maksuton ja sisältää lounaan ja iltapäiväkahvin.

Tukihenkilö on henkilökohtainen aikuinen ystävä, joka tapaa tuettavaa lasta tai nuorta säännöllisesti mukavan yhteisen tekemisen merkeissä. Tukihenkilön voi saada tamperelainen tai orivesiläinen 7 - 17 -vuotias lapsi tai nuori, joka on vaikeassa elämäntilanteessa tai tarvitsee tukea muusta syystä. Toiminnan tarkoitus on tarjota lapselle luotettavan ja turvallisen aikuisen aikaa, tukea ja välittävää läsnäoloa. Lapsi ja tukihenkilö voivat yhdessä esimerkiksi ulkoilla, harrastaa liikuntaa tai käydä elokuvissa, tai tukihenkilö voi auttaa tuettavaansa vaikkapa läksyissä.

Tukihenkilönä toimiminen on haasteellista mutta antoisaa. Tukea tarvitsevia lapsia ja nuoria on tällä hetkellä enemmän kuin tukihenkilöitä, joten toimintaan kaivataan uusia vapaaehtoisia. Varsinkin poikia on paljon tukihenkilön tarpeessa, ja siksi mukaan toivotaankin nyt erityisesti lisää miehiä.

Tukihenkilö tapaa tuettavaa lasta tai nuorta noin kaksi kertaa kuukaudessa. Tukisuhde edellyttää pitkäjänteisyyttä ja luottamuksellisen suhteen luomista tuettavan lapsen tai nuoren kanssa, joten siihen on sitouduttava vähintään vuodeksi. Toiminnasta maksetaan pieni kulukorvaus. Tukihenkilöksi ryhtyvän rikostausta selvitetään lain 148/2014 mukaisesti.

Jos olet kiinnostunut toimimaan tukihenkilönä, ilmoittaudu koulutukseen 17.10.2016 mennessä osoitteeseen tukihenkilo(at)tampere.fi tai puhelimitse palvelusihteeri Pirjo Kulosaralle, puhelin 040 773 8422. Muistathan ilmoittautuessasi kertoa yhteystietosi ja mahdollisen erityisruokavaliosi.


Teksti Elise Kraatila