Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Vanhustenviikolla monenlaista tekemistä ikäihmisille

Julkaistu 29.9.2016 8.25

Valtakunnallista Vanhustenviikkoa vietetään 2.–9.10.2016. Viikon teemana on tänä vuonna "Tekee mieli oppia!". Tampereen kaupunki järjestää viikon aikana monenlaisia senioreille suunnattuja tapahtumia. Tapahtumat on koottu osoitteeseen www.tampere.fi/vanhustenviikko.

Valokuva: Tanssit Pispan palvelukeskuksessa.
 

Esimerkiksi tiistaina 4.10.2016 klo 12–13 Sampolan kirjastossa (Sammonkatu 2) Seniorisurffissa voi tutustua joukkoliikenteen nettisovelluksiin. Opastajan avulla opit, miten löydät aikataulut, lataat bussikortin ja selvität pysäkit. Samana päivänä klo 13–16 Sampolassa (Sammonkatu 2) Eläkkeelle-seminaarissa pohditaan, mitä tehdä, kun jää eläkkeelle. Teemapöydissä esitellään eri vaihtoehtoja, lisäksi aiheesta keskustellaan klo 15 alkaen geriatrian professori Jaakko Valvanteen ja muusikkotaiteilija Lulu Tanhuanpään johdolla.

Vanhustenviikon tansseja tanssitaan tiistaina 4.10. klo 13.30 Pappilanpuiston palvelukeskuksessa (Kourutaltankatu 2) ja keskiviikkona 5.10. klo 13.30 Koukkuniemen juhlatalolla (Rauhaniementie 19).

Torstaina 6.10. apulaispormestari Mikko Aaltonen vastailee ikäihmisten palveluihin liittyviin kysymyksiin kello 10–11 Twitterissä aihetunnisteella #trevanhukset ja kello 11–12 kasvokkain Tammelan lähitorilla Tammelakeskuksessa (Itsenäisyydenkatu 21). Lähitorin tapahtumassa on myös kulttuuri- ja ympäristöluotseja sekä teknologialuotseja eli kaupungin kouluttamia vapaaehtoisia, joilta voi tulla kysymään apua esimerkiksi kannettavien tietokoneiden, tablettien tai älypuhelimien käyttöön.

Tutustu viikon ohjelmaan ja tule mukaan tapahtumiin!


Teksti Marika Haapala

Kuvat Opa Latvala