Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Vehmaisten Pysäkkipuiston kunnostussuunnitelma nähtävänä

Julkaistu 20.9.2016 9.50

Vehmaisissa sijaitsevan Pysäkkipuiston lähileikkipaikka kunnostetaan tänä syksynä. Puiston suunnitelma on nähtävänä ja kommentoivana 27.9.2016 saakka. Kunnostuksella parannetaan puiston turvallisuutta, viihtyisyyttä ja toiminnallisuutta. Leikkipaikan käyttöikänsä päässä olevat leikkivälineet vaihdetaan uusiin, ja pelikenttää aidataan.

Puistosuunnitelmaan voi tutustua puistossa, palvelupiste Frenckellissä (Frenckellinaukio 2 B) sekä verkossa www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto.

Puisto rajoittuu Pysäkkikatuun, Pysäkkikujaan ja Soinilankatuun. Pysäkkipuiston pohjoisosassa on pieni pelikenttä ja eteläosassa leikkivälineitä ja kumpuilevaa nurmialuetta, jossa on talvisin mäenlaskupaikka. Leikkipaikalta poistetaan huonokuntoinen välineistö. Hyväkuntoinen karuselli säilytetään. Uusina välineinä tulevat hiekkalaatikko, keinut, monitoimikiipeilyteline, junaliukuteline ja jousikiikut.

Pelikentän länsi- ja pohjoislaidalle pystytetään kolme metriä korkeat teräsverkkoaidat. Nykyisen asfalttialueen reunalle tulee matala koripalloteline. Kadulta puistoon johtavat kaarisillat poistetaan. Eteläisin silta korvataan rummulla, ja pohjoisin kulkuyhteys poistetaan kokonaan. Puiston kivituhkapinnat ja kaikki valaisimet uusitaan.


Lisätietoja

Erikoissuunnittelija
Milja Nuuttila
puhelin +358504131911