Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Vaakonpuistoa kunnostetaan - suunnitelma nähtävänä

Julkaistu 12.9.2016 10.09

Vaakonpuiston leikkipaikka kunnostetaan tänä vuonna, ja lähivuosina on uusitaan myös kuntoilupaikka ja maisemoidaan pallokenttä. Vaakonpuiston yleissuunnitelma on nähtävä 12.–19.9.2016 puistossa, verkkosivuilla ja palvelupiste Frenckellissä. Vaakonpuisto sijaitsee Vaakkolammin ympärillä Epilässä ja Kaarilassa.

Verkossa puistosuunnitelmaan pääsee sivulta www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto. Paikan päältä puistosta suunnitelma löytyy leikkipaikan läheisyydestä, puistokäytävien risteyksestä.

Vaakonpuistossa uusitaan puiston länsipäässä sijaitseva korttelileikkipaikka ja samalla poistetaan Tuurnankadun puolella sijaitseva pieni, huonokuntoinen metsäleikkipaikka. Uusittavan leikkipaikan nykyinen hiekkalaatikko ja monitoimiväline sekä penkit säilytetään, mutta muut leikkivälineet korvataan uusilla. Uudessa keinussa käytetään uusia istuinmalleja, joissa voi keinua yksin tai kaksin.

Myös leikkipaikan ja länsipään puistokäytävien valaisimet uusitaan. Leikkipaikan vierustaa avarretaan harventamalla puustoa Vaakkolammin suuntaan. Koko puistolle on tehty metsänhoitosuunnitelma, jonka mukaan hoitotöitä tehdään lähivuosina.

Maisemoitava pallokenttä sijaitsee Vaakkolammin Epilän puoleisella rannalla. Sen pintaa korotetaan pintavesien ohjaamiseksi ja alue nurmetetaan. Puiston itäpään puinen kuntoiluväline korvataan uusilla metallisilla kuntoiluvälineillä. Pallokenttä maisemoidaan ja kuntoilupaikka uusitaan tulevina vuosina.


Lisätietoja

Vanhempi erikoissuunnittelija
Marjaana Tuoriniemi
puhelin +358408062895


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen