Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tule ja tutustu Perheiden taloon Tammelassa lauantaina 3.9.

Julkaistu 29.8.2016 12.33

Tervetuloa tutustumaan Perheiden taloon Tammelaan avoimien ovien päivänä lauantaina 3.9.2016. Tammelan lähitorin yhteydessä toimivan Perheiden talon toiminta käynnistyy vaiheittain elo-syyskuun aikana ja monipuolistuu syksyn ja talven kuluessa. Perheiden talon palvelut on tarkoitettu kaikille tamperelaisille lapsiperheille.

Perheiden talon ovet ovat avoinna lauantaina 3.9. klo 10–13 (os. Itsenäisyydenkatu 21 B, 1. krs). Luvassa on muun muassa maalausta klovnin seurassa, muovailua ja ukulele-musiikkia. Satusetä lukee satuja ja runotäti runoja.

Perheiden talo aluksi avoinna tapahtumien mukaan

Perheiden talo on ainakin aluksi avoinna lähinnä tapahtumien, ryhmien ja palveluohjauksen aikataulujen mukaan. Syksyn mittaan toiminta monipuolistuu ja painottuu perheiden keskinäiseen kohtaamiseen: tulossa on muun muassa erilaista vertaisryhmätoimintaa ja yleisöinfoja. Perheiden talo järjestää syksyllä kerran kuussa myös teemallisen illan vanhemmille, aiheena ovat esimerkiksi lasten ja nuorten vuorokausirytmi sekä sosiaalisen median käyttö ja pelaaminen.

Tietoa tapahtumista löytyy jatkossa parhaiten Perheiden talon omalta sivulta Tampereen kaupungin internetsivuilta.

Perheiden talon toiminta on perheille maksutonta. Toiminnasta vastaa Tampereen kaupunki, mutta osan palveluista tuottavat yhdistykset ja muut tahot. Toimintaa järjestetään myös yhdessä Tammelan lähitorin kanssa.

Tietoa palveluista, kerhoja ja vertaisryhmiä

Syyskuun alusta lähtien talossa palvelee lapsiperheiden palvelujen neuvontapiste, jossa on tavattavissa sosiaalipalvelujen palveluohjauksen ammattilainen. Palveluohjaaja on paikalla arkisin pääsääntöisesti klo 9–11, paitsi tiistaisin, jolloin palveluohjaaja on tavattavissa klo 16–17.30. Palveluohjaaja opastaa ja neuvoo perheitä oikeiden palvelujen piiriin muun muassa vanhemmuuteen, parisuhteeseen ja arjen hallintaan liittyvissä kysymyksissä.

Torstaina 8.9. toimintansa aloittaa pienten lasten Mukulapysäkki. Mukulapysäkki tarjoaa Perheiden talon tiloissa lyhytaikaista lapsenhoitoapua yksittäisissä tilanteissa perheille, joissa vanhempi tarvitsee hoitoapua asioinnin ajaksi. Mukulapysäkki toimii Perheiden talolla torstaisin klo 13–17 ja sinne varataan hoitoaika perhetyönohjaajalta etukäteen.

Syyskuun 16. päivä käynnistyy Kulmakahvila, jossa lapsiperheillä on mahdollisuus kohtaamisiin ja kahvitteluun. Kulmakahvilan toimintaa ja teemoja suunnitellaan ja muokataan kävijöiden toiveiden mukaan. Kulmakahvila pidetään joka toinen perjantai klo 13–15.30.

Varhaiskasvatuksen pitämä liikunnallinen avoin kerho käynnistyy myös syyskuussa. Kerho pidetään tiistaisin klo 9–11. Tarkempaa tietoa alkamisajankohdasta päivitetään Perheiden talon omille nettisivuille syyskuussa.

Lokakuun alusta lähtien Perheiden talossa palvelee keskiviikko-aamupäivisin myös neuvolakioski, jossa lapsiperheille on tarjolla ohjausta ja neuvontaa (myös rokotusmahdollisuus).


Lisätietoja

Palveluohjaaja
Kirsi Koponen
puhelin 040 639 7885
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen