Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Kalle Päätalon puiston kunnostussuunnitelma nähtävänä

Julkaistu 17.8.2016 10.26


Viialassa parannetaan Kalle Päätalon puiston turvallisuutta, viihtyisyyttä uusimalla leikkivälineistöä ja pelikenttää. Puistoon tehdään myös pieni pallottelualue. Kunnostussuunnitelma on nähtävänä 17.–31.8.2016 puistossa, verkkosivuilla ja palvelupiste Frenckellissä (Frenckellinaukio 2 B). Puistoa esitetään kunnostettavaksi vuonna 2017.

Verkkosivuilla suunnitelmaan pääsee tutustumaan osoitteesta www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto.

1960-luviulla rakennettu puisto rajautuu pohjoisessa Vasarakatuun, lännessä omakotialueeseen, etelä- ja itäpuolella kaupungin taimistoalueeseen. Puiston itäosassa on pelikenttä ja länsiosassa leikkipaikka. Puiston kalusteet, aidat ja osa leikkivälineistä ovat käyttöikänsä lopussa eivätkä täytä enää nykypäivän turvallisuusvaatimuksia.

Leikkipaikalta poistetaan huonokuntoisin välineistö. Hyväkuntoinen kiipeily-liukuteline ja hiekkalaatikko säilytetään. Uusina välineinä tulevat keinut, karuselli ja jousikiikut sekä kiipeilyteline, jossa on pienemmillekin lapsille sopiva liukumäki. Leikkipaikan eteläosan pienelle kentälle tulee hiekkatekonurmipintainen pallottelualue varustettuna koripallokori-maalitelineellä ja matalalla koripallotelineellä. Kulkuyhteys leikkipaikan lävitse katkaistaan.

Pelikentän länsi- ja pohjoislaidalla olevat aidat uusitaan. Puiston kaikki valaisimet uusitaan.


Lisätietoja

Kaupunginpuutarhuri
Timo Koski
puhelin 050 345 7568