Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tesomalle nousee Tampereen suurin yhtenäiskoulu

Julkaistu 16.8.2016 9.48

Tesoman yhtenäiskoulun ja päiväkodin peruskivi muurataan torstaina 18.8.2016. Tesoman yläkoulun ja Tesomajärven alakoulun toiminnat yhdistetään perustamalla yhtenäiskoulu Tesoman koulun tontille, minkä jälkeen koulun oppilasmäärä kasvaa noin 1000 oppilaan suuruiseksi. Lisäksi koulun yhteyteen rakennetaan päiväkoti.

Havainnekuva: Tesoman uusi koulu
 

Tämä mittava työmaa on yksi Tampereen Tilakeskuksen kaikkien aikojen suurimmista rakennushankkeista. Maanrakennustyöt käynnistyivät syyskuussa vuonna 2015 ja talonrakentamisen perustustyöt ovat jo alkaneet. Hanke valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2018 lopussa.

Tampereen kaupunki kehittää merkittävällä tavalla Tesoman alueen julkisia palveluita. Tämä kehitystyö näkyy Tilakeskuksen suurina hankkeina, joista tuoreimpana on vastavalmistunut Tesoman palloiluhalli ja rakenteilla oleva uusi jäähalli. Nämä liikuntatilat eivät palvele ainoastaan Länsi-Tampereen asukkaista vaan koko kaupunkia.

Alueella on käynnissä myös Tampereen kaupunkistrategiaa ja kaupunkiseudun kasvusopimusta toteuttava ohjelmallinen kehittämishanke Oma Tesoma, joka toimii sateenvarjona sen yleisiä tavoitteita ja päämääriä toteuttaville erilaisille osaprojekteille.

Tesoman yhtenäiskoulun ja päiväkodin rakennuttaja on Tampereen Tilakeskus Liikelaitos, ja projektipäällikkönä toimii Antti Lakka. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy. Varsinaisen rakennustyön pääurakoitsijana toimii rakennusliike Pohjola Rakennus Oy. Tilajärjestelyissä on otettu huomioon uudet oppimisympäristötavoitteet. Hankkeen kustannusarvio on 28,75 M€.


Lisätietoja

Tampereen Tilakeskus Liikelaitos
Hankepäällikkö
Antti Lakka
puhelin 040 553 8008
sähköposti [email protected]


Teksti Kirsi Viertola