Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Neljä kaupungin terveysasemaa palvelee koko kesän

Julkaistu 14.6.2016 11.09

Tampereen kaupungin terveysasemista Atalan, Kämmenniemen, Lielahden, Linnainmaan, Kaukajärven ja Tesoman terveysasemat sulkevat ovensa juhannukselta kuudeksi viikoksi. Hoito keskitetään sinä aikana Hatanpään, Hervannan, Tammelakeskuksen ja Tipotien terveysasemille. Myös Oriveden terveysasema palvelee koko kesän. Kaikki terveysasemat ovat avoinna jälleen normaalisti maanantaina 8.8.

Ostopalvelulääkäriasemista Omapihlaja Kehräsaari on kiinni 27.6.–22.7. ja Omapihlaja Hervanta 27.6.–5.8. Asemien ollessa suljettuina potilaat ohjataan hoitoon kaupungin avoinna oleville terveysasemille.

Avoinna olevilla terveysasemilla hoidetaan kesäsulkujen aikana vain kiireellistä hoitoa tarvitsevia potilaita. Esimerkiksi reseptien uusiminen tai ajokorttia varten tarvittava lääkärintodistus eivät kuulu terveydenhuollossa kiireellisiksi luokiteltaviin asioihin.

Kesäsulun aikana potilas ohjataan sille terveysasemalle, minne hän voi saada nopeimmin vastaanottoajan. Aika varataan terveyspalvelujen neuvontanumerosta 03 10023, joka palvelee joka päivä kello 7-22.

Myös terveysasemilla työskentelevien sairaanhoitajien vastaanotoille on kesäsulkujen aikana varattava aika etukäteen. Sairaanhoitaja arvioi hoidon tarpeen sekä hoitaa lieviä sairauksia ja vammoja. Sairaanhoitaja voi myös kirjoittaa lyhyitä sairauslomia ja antaa hoito-ohjeita.

Sairaanhoitajan vastaanotto on maksuton.

Normaaleja vastaanottoaikoja annetaan heinäkuun puolesta välistä alkaen.

Tiedotetta muokattu 22.6.2016: Korjattu Omapihlaja Hervannan kesäsulkun alkamisaika.


Lisätietoja

Ylilääkäri
Kati Myllymäki
puhelin 040 801 6905
sähköposti [email protected]


Teksti Tuula Ala-Honkola-Berge