Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Taitaja 2018 -kilpailuja haetaan Tampereelle

Julkaistu 9.6.2016 18.14

Taitaja-kilpailu on ammatillisen koulutuksen tapahtumista suurin Suomessa. Tampereen kaupunki ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredu hakevat Taitaja 2018 -kilpailujen järjestämistehtävää, mikäli opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää harkinnanvaraisen yksikköhinnan korotuksen. Tapahtumassa ammatillinen koulutus saa valtakunnallista ja paikallista näkyvyyttä. Finaalissa kilpailee yli 400 oman alansa osaajaa, ja kävijöitä on vuosittain kymmeniä tuhansia, joista suuri osa tulevia opiskelijoita lähiseutujen yläkouluista.

Kilpailujen vastuujärjestäjänä toimisi kaupunki ja Tredu. Lisäksi kumppaneina olisivat tulossa mukaan ainakin Valkeakosken koulutuskuntayhtymä ja Tavastia koulutuskuntayhtymä. Neuvotteluja on käynnissä myös Sastamalan koulutuskuntayhtymän ja muiden alueella toimivien koulutuksen järjestäjien kanssa. Ministeriön lisäksi kilpailua rahoittavat muun muassa Skills Finland ry ja muut yhteistyökumppanit.

Arvion mukaan tapahtuman kokonaismenot ovat yhteensä 5,1 miljoonaa euroa. Tredun omarahoitusosuus on 460 000 euroa, joka rahoitetaan vuotuisten talousarvioiden puitteissa Tredun yksikköhintarahoituksella, jossa on sisällä harkinnanvarainen yksikköhinnan korotus.

Taitaja 2018 -tapahtuma on alustavasti suunniteltu järjestettäväksi 14. – 17.5.2018 pääasiassa Tampereen Messu ja Urheilukeskuksessa.

Lisää ammattikoulutuksen vetovoimaa

Taitaja-kilpailu on Skills Finland ry:n koordinoima vuosittainen ammattitaidon SM-kilpailu kilpailuvuonna enintään 20 vuotta täyttäville opiskelijoille. Taitaja-kilpailutoiminnan tavoitteena on lisätä ammattikoulutuksen tunnettavuutta, vetovoimaa ja arvostusta, innostaa ja motivoida opiskelijoita sekä tarjota mahdollisuuksia henkilökohtaisiin opintopolkuihin. Tilastojen perusteella Taitaja-kilpailut ovat nostaneet ammatillisen koulutuksen hakijamääriä järjestäjän alueella.

Kilpailussa menestyvillä nuorilla on mahdollisuus päästä mukaan ammattitaitovalmennukseen, joka tähtää kansainvälisiin WorldSkills- tai Euroskills-kilpailuihin. Taitaja-tapahtuma koostuu ammattitaidon SM-kilpailuista, Taitaja9-kilpailusta, TaitajaPLUS-kilpailuista ja oheisohjelmasta. Opettajille kilpailutoiminta tarjoaa uusia ideoita opetukseen ja tilaisuuden verkostoitua sekä oman että muiden alojen toimijoiden kanssa. Taitaja-kilpailut ovat myös tilaisuus kehittää alueellisesti yhteistyötä sekä oppilaitosten että paikallisten yritysten

Taitaja 2018-kilpailujen järjestämistehtävän hakemisesta päätti 9.6.2016 Tampereen kaupungin osaamis- ja elinkeinolautakunta.


Lisätietoja

Koulutusvientijohtaja
Helena Koskinen
puhelin 040 0236 990
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell