Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tamperelaiset voivat kommentoida Kalevan liikuntapuiston suunnitelmia

Julkaistu 6.6.2016 9.39

Kalevan liikuntapuistosta on valmistunut yleissuunnitelmaluonnos, joka on nähtävillä 6.6.-20.6.2016. Kalevan liikuntapuisto suunnitellaan nykyisen Sorsapuiston kentän alueelle.

Kuva Kalevan liikuntapuiston suunnitelmasta
 

Kalevan liikuntapuisto sijaitsee Viinikankadun, Salhojankadun ja Kalevantien risteyksessä. Tällä hetkellä puisto on laaja sorakenttä, jossa on jalkapallokentät ja yleisurheilualueita. Talvisin alueella on kaksi jääkiekkokaukaloa ja luistelurata.

Alueen suunnittelusta järjestettiin suunnittelukilpailu alan opiskelijoille vuonna 2011. Suunnitelmaluonnos pohjautuu kilpailun voittaneeseen Värivirta-nimiseen ehdotukseen.

Puistoa halutaan kehittää kaikkien ikäryhmien tarpeisiin siten, että puistossa voi harrastaa monipuolisesti liikuntaa ympäri vuoden. Puistoon on suunniteltu muun muassa tekonurmipintainen kenttä jalkapallon ja pesäpallon pelaamiseen, katukoripallo- ja rantalentopallokentät, skeittipool, voimaharjoitteluvälineitä, pingispöydät sekä suorituspaikkoja yleisurheilulle, streetworkoutille ja parkourille.

Suunnitelmissa jalkapallokentän pohjoispäätyyn on sijoitettu näyttävä, taideteoksenakin toimiva, boulderointi- eli kiipeilyseinä. Puistoa ympäri kiertävät omilla väreillään merkityt erimittaiset kävelyyn tai juoksuun tarkoitetut lenkit. Huolto- ja pukuhuonerakennus sijoittuu puiston eteläreunalle ja kioskirakennus puiston keskialueelle.

Alueen valaistus on tarkoitus uusia kokonaan. Eri osien valaistus suunnitellaan käyttötarkoituksen mukaan siten, että esimerkiksi isoille pelikentille tulee valonheitinmastot ja käytäville puistovalaisimet. Skeittipaikan valaistus toteutetaan osin värillisin valoin.

Myös puiston talvikäyttöä halutaan monipuolistaa. Puistoon on suunniteltu tekojääpintaisia luistelukenttiä, luistelureitti, lasten hiihtoharjoittelulatu ja pulkkamäki.

Liikuntapuiston läheisyyteen ei ole suunniteltu lisää pysäköintipaikkoja henkilöautoille. Inva-pysäköinti osoitetaan Salhojankadun varteen tai Kalevanaukion pysäköintialueelta.

Suunnitelmaluonnos on nähtävillä 20.6.2016 asti Frenckellin palvelupisteessä, Frenckellin aukio 2 B, Tampereen kaupungin nettisivuilla www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto sekä Sorsapuiston kentällä. Palautteet luonnokseen on toimitettava kirjallisesti Tampereen kaupungin kirjaamoon 20.6.2016 mennessä osoitteella: Tampereen kaupunki, kirjaamo, Puutarhakatu 6, PL 487, 33101 Tampere tai sähköpostilla: [email protected] Palautteessa tulee mainita yleissuunnitelman diaarinro TRE 3583/2016.

Yleissuunnitelman hyväksymisestä päätetään lautakunnissa syksyllä 2016.


Lisätietoja

Suhdetoiminta- ja markkinointipäällikkö
Iina Ojala
puhelin +358 40 801 6189

Liikuntapäällikkö
Mikko Heinonen
puhelin 050 554 5835


Teksti Aila Rajamäki