Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Sukupuolitautien hoito keskittyy Sarviksen kiinteistöön

Julkaistu 19.5.2016 13.21

Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri yhdistävät sukupuolitautien vastaanotot samaan yksikköön, joka aloittaa toimintansa 6. kesäkuuta Sarviksen kiinteistössä Hatanpäällä. Yksikkö palvelee Tampereen lisäksi kaikkia sairaanhoitopiirin kuntia. Sinne voi tulla ajanvarauksella ilman lääkärin lähetettä.

Valokuva: Sisäänkäynti Sarviksella osoitteessa Hatanpäänkatu 3 B
 

Tällä hetkellä Tampereen kaupungin sukupuolitautien vastaanotto sijaitsee Itsenäisyydenkadulla ja sairaanhoitopiirin iho- ja sukupuolitautien poliklinikka Taysissa. Uudistuksen jälkeen Taysin toimipiste jatkaa iho- ja allergiasairauksien hoitoa ja Tampereen kaupunki vastaa sukupuolitautien hoidosta yhdessä Taysin kanssa.

Sukupuolitautien vastaanotto saa uudet tilat entisen Sarviksen teollisuusrakennuksen B-siivestä, joka sijaitsee rakennuksen takana. Käyntiosoite on Hatanpäänkatu 3 B, 3. kerros. Kaupungin puhelinnumerot ja aukioloajat säilyvät entisellään.

Muuton vuoksi sukupuolitautien vastaanotto on suljettuna 2. ja 3. päivä kesäkuuta. Täydellä teholla yksikkö toimii kesäkuun puolivälistä lähtien.

Vastaanotolle voi varata ajan puhelimitse tai Tampereen kaupungin sähköisen ajanvarauksen kautta. Käynti ja tutkimukset ovat asiakkaalle maksuttomat.

Sarviksesta sosiaali- ja terveyspalvelujen keskittymä

Sarviksen entisestä tehdaskiinteistöstä on tulossa merkittävä Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen keskittymä. Siellä sijaitsevat hallinnon lisäksi tällä hetkellä jo muun muassa Sarviksen sosiaaliasema, diabetesvastaanotto ja vammaispalvelujen toimisto.

Sinne ovat lähiaikoina muuttamassa sukupuolitautien vastaanoton lisäksi muun muassa tamperelaisille erityisrokotuksia antava toimipiste, Pirkanmaan sovittelutoimisto sekä mielenterveys- ja päihdeasioissa ensiohjausta antava Ensio.


Lisätietoja

Epidemiologi, tartuntatautilääkäri
Sirpa Räsänen
sähköposti [email protected]


Teksti Tuula Ala-Honkola-Berge

Kuvat Kalle Toivanen