Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Sarviksen B-siipi täyttyy sosiaali- ja terveyspalveluista

Julkaistu 17.5.2016 11.31

Sarviksen entisessä tehdaskiinteistössä Hatanpäällä alkaa sosiaali- ja terveyspalvelujen yksikköjen muuttoja kiinteistön B-siipeen. B-siipi on Sarviksen kiinteistön takana. Sinne kuljetaan Hatanpäänkadun kautta. Tarkempi osoite on Hatanpäänkatu 3 B.

Valokuva: Sisäänkäynti Sarviksen kiinteistön B-rappuun.
 

Ensimmäisten muuttajien joukossa on pitkäaikaistyöttömien eläkeselvittelyjä tekevä tiimi, joka muuttaa B-siiven ensimmäiseen kerrokseen 23.5. Tällä hetkellä se työskentelee rakennuksen toisella puolella J-rapussa.

Muuton vuoksi tiimi ei tee eläkeselvittelyjä 18.- 20.5.

Pitkäaikasityötön tamperelainen pääsee eläkeselvittelyyn sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilaisen suostumuksella. Selvittelyä tekevä tiimi katsoo, aiheuttaako pitkäaikaistyöttömän toimintakyvyn alenemisen sairaus, joka oikeuttaa työkyvyttömyyseläkkeeseen.

Työttömien terveystarkastukset elokuussa B-siipeen

Kanta-Sarviksen J-rapussa tehdään tällä hetkellä myös työttömien ja kutsuntavelvollisten terveystarkastuksia. Niitä tehdään siellä 28.6. saakka, ja kesälomatauon jälkeen 1.8. alkaen toiminnot ovat B-rapun ensimmäisessä kerroksessa.

Terveystarkastus on tarkoitettu työttömäksi jääneelle tai toistuvasti lyhytaikaisessa työsuhteessa olevalle tamperelaiselle, ja sen tarkoituksena on edistää hänen terveydentilaansa, hyvinvointiaan sekä työ- ja toimintakykyä. Tarkastukseen voi hakeutua oma-aloitteisesti ja ajanvaraus onnistuu muun muassa sähköisen asioinnin kautta.

Kutsuntavelvollisten terveystarkastukseen kutsutaan miehet, jotka kyseisenä vuonna täyttävät 18 vuotta. He saavat kutsun maalis -elokuun aikana.

Sarviksesta sosiaali- ja terveyspalvelujen keskittymä

Sarviksen entisestä tehdaskiinteistöstä on tulossa merkittävä Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen keskittymä. Siellä sijaitsevat hallinnon lisäksi tällä hetkellä jo muun muassa Sarviksen sosiaaliasema, diabetesvastaanotto ja vammaispalvelujen toimisto.

Sinne ovat lähiaikoina muuttamassa muun muassa sukupuolitautien vastaanotto, tamperelaisille erityisrokotuksia antava toimipiste, Pirkanmaan sovittelutoimisto sekä mielenterveys- ja päihdeasioissa ensiohjausta antava Ensio.


Lisätietoja

Aikuisneuvonnan koordinaattori, osastonhoitaja
Sirkka Helin
puhelin 050 521 5063
sähköposti [email protected]


Teksti Tuula Ala-Honkola-Berge

Kuvat Kalle Toivanen