Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

TreStart-toimintaan 170 000 euroa

Julkaistu 24.3.2016 18.17

Tampereen kaupungin osaamis- ja elinkeinolautakunta myönsi 170 000 euron rahoituksen TreStart-toimintaan vuodelle 2016. Samalla toiminta siirrettiin Tredeasta kaupungin työllisyydenhoidon palveluyksikön alaisuuteen.
TreStart-toiminta aktivoi osaavia ja kokeneita työnhakijoita kehittämään ratkaisuja yritysten tunnistamiin kasvuhaasteisiin. Toiminnalla halutaan vastata erityisesti korkeasti koulutettujen voimakkaasti kasvaneeseen työttömyyteen. Lautakunta päätti asiasta 24.3.2016.

Lautakunnan puheenjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki pitää tärkeänä, että TreStartin toimintaa tuetaan nimenomaan osana työllisyydenhoidon palveluja ja vastataan tarpeeseen:

– Vaikeassa työllisyystilanteessa Tampereen töllisyydenhoidon palveluyksikössä on tarpeellista kehittää innovatiivisia palveluita, jotka pureutuvat myös korkeakoulutettujen työttömien osaamisen ja työllistymisen tukemiseen.

Koska TreStart-toiminnassa on vahva yhteys työllisyydenhoitoon ja työllistymisen tukemiseen, yhteistyöllä kaupungin työllisyydenhoidon palvelujen kanssa voidaan saavuttaa synergiaetuja ja monipuolistaa työnhakija- ja työnantaja-asiakkaiden palveluja.

TreStart-yhteisössä työnhakijat pääsevät käyttämään asiantuntemustaan hyväksi ja kosketus työelämään säilyy. Parhaassa tapauksessa työnhakija tulee luoneeksi itselleen uuden työpaikan. TreStartin avulla paikalliset yritykset saavat uudenlaista tukea liiketoimintansa kehittämiseen ja sen seurauksena syntyy uusia tuotteita, palveluja ja parempia toimintamalleja.

TreStart-toimintamallin kehittäminen ja pilotointi käynnistyi keväällä 2015 Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiössä, Tredeassa. Toiminnassa on ollut mukana eri tavoin noin 60 yritystä ja noin 400 työnhakijaa. Keskeistä toimintaa on Aihio-työskentely, jossa työttömänä olevat asiantuntijat ideoivat ratkaisua yrityksen ongelmaan tai kasvun haasteeseen.

TreStart on järjestänyt myös tapahtumia, jossa osaajat ja osaamista tarvitsevat yritykset voivat kohdata, sekä kehittänyt menetelmiä työnhakijoiden vertaistukeen ja osaamisen tunnistamiseen. Tiedossa on, että yli 40 TreStart-toimintaan osallistunutta työnhakijaa on työllistynyt.


Lisätietoja

Suunnittelupäällikkö
Tuula Mikkonen
puhelin 040 800 4962
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell