Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Monitaituri Jan Anderzénin taidetta Metsossa

Julkaistu 21.3.2016 11.01

Pääkirjaston musiikkiosastolla on esillä Jan Anderzénin levynkansitaidetta 17.4. asti. Anderzén alias Tomutonttu esiintyy myös Metso LIVEssä keskiviikkona 30.3.

Tamperelaisen muusikon, säveltäjän ja kuvataiteilijan Jan Anderzénin näyttely on avattu pääkirjasto Metson musiikkiosastolla. Vitriineissä on esillä Anderzénin musiikkiaiheista taidetta, kuten useita Tomutontun ja Anderzénin niin ikään luotsaaman Kemialliset Ystävät -yhteen vinyylilevyjen kansia sekä jälkimmäisen kokoonpanon 20-vuotisjuhlalippu.

Näyttely on taiteilijan itsensä kokoama.

– Sekä kuvien että musiikin työstäjänä levynkannet ovat minulle loputtoman kiehtova taidemuoto. Levynkansitaide on samaan aikaan suhteellisen uusi ja kehittyvä, mutta myös jo muinainen ja uhanalainen taiteen ala. Metsossa esillä oleva kattaus on ensimmäinen itse kokoamani näyttely reilun kahdenkymmenen vuoden aikana tekemistäni kansitaiteista. Se esittelee noin kolmeenkymmeneen vinyylijulkaisuun laatimani visuaalisen kutsuhuudon, Anderzén kuvailee.

Pääkirjasto Metsoon voi tulla maaliskuun lopussa myös kuuntelemaan Tomutontun kokeellista musiikkia. Keskiviikkona 30.3. järjestettävä Metso LIVE – Tomutonttu on Tampere Biennalen ennakkotapahtuma. Muun muassa toisten levyttämästä musiikista sekä eläinten ja ihmisten hidastetuista ja nopeutetuista äänistä musiikkinsa muovaava Anderzén on paikalla esiintymässä ja kirjastonhoitaja Juhani Koiviston haastateltavana. Lisäksi musiikkiosastolle on koottu esiteltäväksi ja lainattavaksi Anderzénin kirja-, levy- ja elokuvasuosituksia.

Näyttelyyn ja Metso LIVEEN on vapaa pääsy.

Jan Anderzénin näyttely 15.3.–17.4.2016 pääkirjasto Metson musiikkiosastolla.

Metso LIVE – Tomutonttu ke 30.3. klo 16.30 pääkirjasto Metsossa.
Ulkoinen linkkiLisätietoa: Metso LIVE - Tomutonttu Lisätietoa Metso LIVE - Tomutontusta

Ulkoinen linkkiTampere Biennalen ohjelma


Lisätietoja

Kirjastonhoitaja
Juhani Koivisto
puhelin 040 747 2843
sähköposti [email protected]


Teksti Emma Salmi