Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen yhteistoimintaneuvotteluissa ei käsitellä henkilöstön lomauttamista tai irtisanomista

Julkaistu 17.3.2016 17.37

Tampereen kaupungin tilinpäätös 2015 on muodostumassa n. 40 miljoonaa euroa alijäämäiseksi. Tämän vuoksi kaupungin on etsittävä säästöjä kaikesta toiminnasta. Kaupunki ei halua lomauttaa tai irtisanoa henkilöstöään. Talouden säästöjä on löydettävä yhteistyössä henkilöstön kanssa. Koska säästötoimilla on aina myös vaikutuksia henkilöstön työhön, kaupunki on kutsunut pääluottamusmiehet yhteistoimintaneuvotteluun. Neuvotteluissa ei käsitellä lomauttamista tai irtisanomisia.

Neuvotteluissa pääluottamusmiehille annetaan tilannekatsaus ja haetaan edellisvuosien tapaan keinoja talouden tasapainottamiseen henkilöstön edustajilta.

Keskusteluissa on esillä mm. vapaaehtoiset palkattomat vapaat -käytännön jatkaminen, erityisesti hallinnon tehtävien rekrytoinnin rajoittaminen, matkustuslupakäytännön kiristäminen sekä esimerkiksi hankinnoissa säästäminen. Hankintoja ovat mm. tarvikkeet ja ostopalvelut.

Tampereen kaupunki käy aina yhteistoimintamenettelyssä läpi kaikki merkittävät henkilöstöön vaikuttavat asiat. Nyt aloitettavat neuvottelut ovat normaali käytäntö Tampereen kaupungilla.


Lisätietoja

Henkilöstöjohtaja
Niina Pietikäinen
puhelin 040 707 9147