Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen Ohjaamo-chat auttaa alle 30-vuotiaita nuoria

Julkaistu 16.3.2016 9.44

Ohjaamo-chat on nuorille, nuorille aikuisille ja nuorten palveluiden ammattilaisille tarkoitettu kohtauspaikka verkossa. Yhdestä osoitteesta nuori saa helposti ohjausta ja neuvontaa erilaisiin elämäntilanteisiin. Palvelu on käytettävissä myös mobiililaitteilla sekä Nuorten Tampere -sovelluksen kautta.

Iloinen työntekijä
 

Ohjaamo-chatissa päivystää tiistaisin kello 18–21 nuorisopalveluiden työntekijä. Lisäksi järjestetään teemachateja, jolloin vieraina on nuorten toiveiden mukaan myös eri alojen asiantuntijoita. Kevään tulevia teemoja ovat työ & yrittäjyys (19.4.) ja harrastukset ja vapaa-aika (17.5.). Kevään aikana on jo käsitelty opiskelua ja yhteishakua, asumista ja raha-asioista ja mm. paloaseman arki ja turvallisuus -teema kiinnostivat nuoria. Ohjaamo-chatia hyödynnetään myös nuorten osallistumisen välineenä erilaisissa tapahtumissa kuten Koulutuscafé – ovi ammattiin (17.3.), Tehdään yhdessä uusi Nuorten talo (1.4.) sekä Unelmien liikuntapäivä 10.5.2016.

Osana kaupungin palvelumallin uudistusta kehitetään sähköisiä palveluja ja moniammatillista yhteistyötä. Tarkoituksena on keskittää nuorten palveluita siten, että alle 30-vuotias nuori saa matalalla kynnyksellä tarvitsemansa avun, ohjauksen ja neuvonnan yhdestä paikasta kaupungin keskustassa.

Ohjaamo-chat on käynnistynyt tammikuussa 2016 Ohjaamo Tampere -hankkeen (ESR) ja Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden yhteistyönä. Toiminnan ympärille rakentuu moniammatillinen yhteistyöverkosto nuorten tueksi.


Lisätietoja

Nuorisotakuu & -hankkeet (ml. Ohjaamo Tampere)
Projektipäällikkö (15.7.2017 asti)
Maria Virtanen
puhelin 040 806 3878
sähköposti [email protected]

Ohjaamo-chatin työntekijä
Erikoissuunnittelija
Ullastiina Hankala
puhelin 040 806 2323
sähköposti [email protected]

Lisätiedot teknisestä toteutuksesta
Kehityspäällikkö
Janne Taiponen
sähköposti [email protected]