Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Rakennuslupa-asiakirjat saa nyt verkosta Tapsa-myyntipalvelusta

Julkaistu 14.3.2016 11.10

Tampereen rakennusten rakennuslupa-asiakirjoja voi hankkia nyt kätevästi verkosta Tapsa-myyntipalvelusta tapsa.tampere.fi. Karttapohjaisesta verkkopalvelusta saa rakennuslupiin liittyviä pääpiirustuksia eli arkkitehtipiirustuksia, näihin liittyviä selvityksiä, lupapäätösotteita ja loppukatselmuspöytäkirjoja. Kaikkien asiakirjojen hinta on 3 euroa kappaleelta.

Finlaysonin eteläinen ja läntinen julkisivu
 

Rakennusvalvonnan ylläpitämässä Tapsassa on tällä hetkellä asiakirjoja pääosin vuosilta 1993–1994 lähtien, mutta palveluun lisätään koko ajan lisää dokumentteja aiemmilta vuosilta. Tarkoituksena on lähivuosina saada Tapsaan kaikki rakennusvalvonnan arkistossa olevat pääpiirustukset 1800-luvulta alkaen. Uusien rakennusten lupa-asiakirjat viedään Tapsaan 3–4 kuukauden viiveellä, mutta sähköisen Lupapisteen (lupapiste.fi) käyttöönoton myötä viive kutistuu 1-2 viikkoon.

Tapsassa voi valita rakennuksen tai rakennelmaan suoraan karttanäkymästä, osoitteella, kiinteistötunnuksella tai rakennuslupatunnuksella. Kiinteistön aineistolistassa esitetään saatavilla olevat dokumentit, esikatselukuvat ja luvan perustiedot. Kun asiakas on maksanut ostoksensa verkkopankissa, hän saa ladattua ostetut tiedostot tietokoneelleen tai saa latauslinkin sähköpostiinsa.

Piirustuksia tarvitsevat käyttöönsä pääosin rakentamisen ammattilaiset, kiinteistönvälittäjät, isännöitsijät ja suunnittelijat, mutta Tapsa-palvelu on avoinna kaikille tietoa tarvitseville.

Sähköisen arkistopalvelun pystyttämistä on edeltänyt vuosien digitointi- ja paikannustyö. Mikrofilmiltä skannatut pääpiirustukset vuosilta 1830–31.7.2008 eivät välttämättä ole mittakaavassa, mutta paperilta digitoidut ja suoraan sähköisinä Lupapisteeseen tulleet ovat alkuperäisessä mittakaavassa.

Tapsa-palvelun toimittaa Sito, joka on toteuttanut myös vastaavia Arska-nimisiä lupapiirustusten verkkokauppoja pääkaupunkiseudulla ja Jyväskylässä. Tapsa on kehitetty Arskasta Tampereen tarpeisiin.

Lupapiirustuksia voi tutkia myös paikan päällä rakennusvalvonnan asiakaspalvelutilassa palvelupiste Frenckellissä. Aineisto on varattava etukäteen sähköisellä verkkolomakkeella. Varauslomakkeen voi täyttää myös palvelupisteessä.


Lisätietoja

Lupa-arkkitehti
Esa Perttunen
puhelin +358408007997


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen