Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Omaehtoiseen ympäristönsuojeluun voi hakea avustusta

Julkaistu 1.3.2016 9.37

Jättipalsamin kitkentätalkoot, roskienkeruutempaus tai ympäristöpäivän järjestäminen ovat esimerkkejä omaehtoisesta ympäristönsuojelusta, johon voi hakea avustusta kaupungilta. Hakuaikaa on 18.3.2016 saakka.

Kuva: Ympäristöä hoidetaan talkoilla
 

Avustus on tarkoitettu yhteisöille tai yksityisille henkilöille omaehtoisiin hankkeisiin, jotka edistävät ympäristönsuojelua tai luonnon monimuotoisuutta, lisäävät ympäristön viihtyisyyttä ja siisteyttä tai vähentävät kasvihuonekaasupäästöjä. Toimenpiteinä voivat olla erilaiset tempaukset tai tapahtumat, esimerkiksi roskien kerääminen sovitulta alueelta, ketotalkoot ketokasvillisuuden säilyttämiseksi, talkoot vieraslajien poistamiseksi luonnosta, linnunpönttötalkoot, työmatkapyöräilykampanja, infoilta energiansäästämisestä tai kaupunkiviljely.

Avustusta myönnettäessä kiinnitetään huomiota avustettavan toiminnan laatuun, laajuuteen ja vaikuttavuuteen. Toiminnan tulee kohdentua Tampereelle.

Lisätietoa ja hakemuslomakkeet löytyvät verkosta www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto.

Jaettavista avustuksista päättää ympäristö- ja rakennusjaosto kevään aikana. Viime vuonna avustusta myönnettiin 26 hakijalle. Myönnetyt avustukset vaihtelivat 100 eurosta 800 euroon.


Lisätietoja

Ympäristösuunnittelija
Marjatta Salovaara
puhelin 050 5951101


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen