Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen kaupunki aikoo osallistua Suomen Hopealinja Oy:n osakeantiin ehdollisesti

Julkaistu 28.1.2016 15.08

Kaupunki osallistuu osakeantiin, jos Hopealinjan osakkaista yhteensä 70 prosenttia osallistuu antiin. Kaupunginhallituksen liiketoimintajaosto päätti 28.1.2016 esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunki merkitsee Suomen Hopealinja Oy:n osakkeita 104 368 eurolla, jos asetettu ehto toteutuu.

Hopealinjan suunnatun osakeannin taloudellinen syy on vuonna 2014 valmistuneen uuden laivan maakuljetuksen ennakoitua korkeampi kustannus. Arvioidun 60 000 euron sijaan kuljetus tuli maksamaan 300 000 euroa, ja tästä on aiheutunut yhtiölle kassaongelma. Kuljetukseen liittyviä kuluja on maksettu vielä vuonna 2015. Hopealinja Oy:n varojen ennustetaan riittävän helmi–maaliskuun vaihteeseen. Tilikausien 2009–2014 aikana yhtiön tulos on ollut ainoastaan kerran tappiollinen. Yhtiön operatiivinen tulos on edelleen positiivinen.

Uudella sijoituksella yhtiöön ei voida katsoa olevan suoraa taloudellista tuotto-odotusta, mutta Tampereen ja koko eteläisen vesistön matkailuelinkeinon kannalta välilliset hyödyt ovat merkittäviä. Yhtiön toiminnan turvaaminen on tältä kannalta Tampereen kaupungille tärkeää.

Suomen Hopealinja Oy:n yhtiökokous myönsi joulukuussa hallitukselle valtuudet toteuttaa suunnattu 366 676 euron osakeanti. Tampereen kaupunki omistaa yhtiöstä 28,46 prosenttia. Muita merkittäviä osakkaita ovat Hämeenlinnan kaupunki, Valkeakosken kaupunki, VR Oyj, Kangasalan kunta, Lempäälän kunta, Akaan kaupunki ja Nokian kaupunki. Yhtiöllä on lisäksi kymmeniä pienomistajia.

Suomen Hopealinja Oy on perinteikäs ja Suomen suurin sisävesivarustamo, jolla on vuosittain noin 70 000 matkustajaa. Varustamo liikennöi aluksillaan reitti- ja tilausliikennettä Hämeenlinnan, Valkeakosken ja Tampereen välisellä vesialueella pääsääntöisesti huhtikuusta joulukuuhun.


Lisätietoja

Liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja
Arto Vuojolainen
puhelin 050 345 1397
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell