Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Sarka Oy jatkaa Tampereen keskusta-alueen siistimistä

Julkaistu 28.1.2016 17.33

Myös tänä vuonna Tampereen kaupungin keskusta-alueelle hankitaan täydentävää siivouspalvelua. Täydentävää siivousta on ostettu kahtena aikaisempanakin vuotena Sarka Oy:ltä, ja toiminnasta saadut kokemukset ovat olleet myönteisiä. Vaikea työttömyystilanne tukee hankinnan jatkamista.

Tavoitteena on kohentaa keskusta-alueen siisteyttä normaalia kaupungin järjestämää siivousta täydentävällä toiminnalla. Samalla edistetään työllisyydenhoidon tavoitteita palkkaamalla tehtävään pitkään työttömänä olleita henkilöitä.

Sarka Oy palkkaa työhön yhdeksän pitkään työttömänä ollutta henkilöä, jotka ovat saaneet yli 300 päivää työmarkkinatukea. Sarkan kautta työntekijöille järjestyy työnjohto, lupakorttikoulutus, varusteet ja työvälineet.

Suunnitelman mukaan tammi–huhtikuussa ja marras–joulukuussa siivouksessa työskentelee kolme henkilöä. Työ tehdään arkisin ja lauantaisin kello 10–18 välisenä aikana. Vilkkaampina kesä- ja alkusyksyn kuukausina touko–lokakuussa työntekijöitä on kuusi ja täydentävää siivousta tehdään arkisin ja lauantaisin kello 14–22.

Palvelun hankinnasta päätti 28.1.2016 osaamis- ja elinkeinolautakunta. Kustannukset, 132 505 euroa + alv., maksetaan työllisyydenhoidon määrärahasta.

Täydentävän siivouksen tarkoituksenmukaisen toteutuksen ja mitoituksen varmistamiseksi Sarka toimii yhteistyössä Tampereen kaupungin kaupunkiympäristön kehittämisen asiantuntijoiden ja Tampereen Infra Liikelaitoksen kanssa, jotka vastaavat keskustan siivouksen järjestämisestä ja toteuttamisesta.


Lisätietoja

Suunnittelupäällikkö
Tuula Mikkonen
puhelin 040 800 4962
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell