Esteettömyydestä eniten palautetta vanhusneuvostolle
Tampereen vanhusneuvosto kerää palautetta niin paperilla kiertävällä palautelaatikolla, suullisesti erilaisissa tapahtumissa kuin sähköisesti verkkosivuilla. Vuonna 2015 lähes kolmannes palautteesta koski esteettömyyttä: toivottiin muun muassa matalampia rotvallinreunoja, esteettömyyskävelyjä sekä apua kodin muutostöihin.
Jotta esteettömyydestä saatu palaute saadaan sujuvasti eteenpäin, on jatkossa vammais- ja esteettömyysasiamies Jukka Kaukolalla pysyvä läsnäolo-oikeus vanhusneuvoston kokouksissa.
Vanhusneuvosto tarttuu saamaansa palautteeseen napakasti. Tarvittaessa palautteen perusteella tehdään aloite, esimerkiksi palaute lääkärille pääsyn vaikeudesta aiheutti selvityspyynnön terveyttä ja toimintakykyä edistävien palveluiden tilaajalle, bussin käytön vaikeudet rollaattorilla puolestaan johtivat aloitteeseen bussien keskiovien leimauslaitteista. Ikäihmisten nettikoulutustoiveista poiki aloite tietohallinnolle, ja toiveissa on, että ikäihmisten nettikoulutusmahdollisuudet nimenomaan kaupungin sähköisten palvelujen osalta paranevat tänä vuonna.
Vanhusneuvosto toivoo lisää palautetta
Vanhusneuvosto sai viime vuonna 35 palautetta. Vanhusneuvosto on kiitollinen saamastaan palautteesta, tarttuu toimeen sen johdosta ja toivoo sitä lisää!
Vanhusneuvostolle voi lähettää palautetta sähköpostitse osoitteeseen [email protected] Myös vanhusneuvoston verkkosivuilla www.tampere.fi/vanhusneuvosto on palautemahdollisuus.
Vanhusneuvostolla on myös perinteinen aloitelaatikko, joka kiertää kirjastoissa, palvelutaloissa ja terveyskeskuksissa. Helmikuun puoleen väliin saakka aloitelaatikko on Tipotien terveysasemalla. Lisäksi vanhusneuvostolle voi jatkuvasti antaa palautetta pääkirjasto Metson ilmoitustaululla sijaitsevaan messinkiseen aloitelaatikkoon.
Vanhusneuvosto kerää palautetta myös tilaisuuksissaan ja vanhusneuvoston jäseniinkin voi olla yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Heidän yhteystietonsa löytyvät muun muassa vanhusneuvoston verkkosivuilta.
Vanhusneuvosto on ikäihmisten edunvalvoja. Se seuraa ikäihmisiin liittyviä asioita suunnitteluvaiheesta alkaen.
Lisätietoja
Teksti Marika Haapala