Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tandem-projektin avoimet ovet Tredussa 4.2.2016

Julkaistu 26.1.2016 10.32

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Tandem-projekti järjestää avoimet ovet torstaina 4.2.2016 klo 13-16, jolloin yleisöllä on mahdollisuus tutustua tarkemmin Tandem-opintoihin. Ovet ovat avoinna Tredun Hepolamminkadun toimipisteen muovi- ja kumitekniikan osastolla (Hepolamminkatu 10, S-rakennus, 1. kerros).

Tandem on Tampereen seudun ammattiopiston Tredun Hepolamminkadun kampuksen ja kolmen läheisen yläkoulun projekti, jossa kehitetään monella tavalla koulujen välistä yhteistyötä. Tandem on ensimmäinen näin laajassa mittakaavassa toteutettu nivelvaiheen yhteistyöhanke yläkoulujen ja toisen asteen ammatillisen koulutuksen välillä, siksi se on valtakunnallisesti ainutlaatuinen ja erittäin merkittävä.

Etelä-Hervannan, Pohjois-Hervannan ja Kaukajärven yläkoulujen 7-luokkalaisille tarjottiin viime keväänä mahdollisuutta suorittaa osa 8. ja 9. luokan valinnaisista opinnoista Tredun Hepolamminkadun tekniikkakampuksella. Oppilaat opiskelevat Tredussa kolmen jakson aikana yhden päivän viikossa ja suorittavat valinnaista teknistä työtä sekä joitain fysiikan, äidinkielen ja opintojen ohjauksen sisältöjä.

Tandem tarjoaa oppilaille mahdollisuuden tutustua ammatilliseen koulutukseen jo hyvissä ajoin ennen yhteishakua, testata omia kykyjään kiinnostuksen kohteena oleviin opintoihin ja näin helpottaa tulevien opintojen valintaa. Kädentaidoista ja käytännönläheisestä opiskelusta kiinnostuneelle oppilaalle sopii usein tekemällä oppiminen ja se voi myös parantaa opiskelumotivaatiota ja -intoa. Tandem-ryhmässä on oppilaita eri kouluista, joten sosiaalinen piiri kasvaa ja opiskelu oman koulun ja luokan ulkopuolella myös usein parantaa itsetuntoa ja omatoimisuutta.

Syksyllä 2015 aloittaneessa Tandem-ryhmässä opiskelee 13 oppilasta, joista 4 on tyttöjä ja 9 poikia. Syksyllä ensimmäisessä jaksossa opintoihin kuului pääasiassa elektroniikkaa ja sähköoppia sekä vähän painoviestintää. Kolmannen jakson alkaessa alkoivat muovi- ja kumitekniikan opinnot. Kevään aikana on vielä tulossa puu-alan opintoja ja lukuvuonna 2016-17 kone- ja metallialaa, automaatiota ja painoviestintää. Eri alojen opintojen lomassa tutustutaan muihinkin Tredussa tarjolla oleviin opiskelumahdollisuuksiin.

Lisätiedot:
Tandem-ryhmänohjaaja Minna Alanko-Pirinen
p. 040 800 7461, [email protected]