Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Ajatusjalostamossa kehitetään Rongankatua

Julkaistu 25.1.2016 14.49

Rongankadun kehittämiseksi järjestetään avoin työpaja keskiviikkona 27.1.2016 klo 17.30-20.00 Monitoimitalo 13:n Wivi Lönn -salissa (Satakunnankatu 13). Ajatusjalostamossa ideoidaan, millainen voisi olla tulevaisuuden Rongankatu. Viihtyisä tapahtuma- ja oleskelupaikka, houkutteleva kauppakatu tai liikenne-esplanadi?

Kyttälän kaupunginosaa on viime vuosina parannettu monilta osin, ja Rongankatua kehitetään osana Kyttälää. Paikalla kaupungin ja konsultin asiantuntijoita.

Rongankatu on Tampereen keskustaesplanadi, joka yhdistää Tammelan alueen viherkäytävällä keskustan palveluihin ja Koskipuistoon. Lisäksi Rongankatu on osa pyöräilyn laatukäytävää, joka kulkee kaupungin läpi itä−länsi-suunnassa. Pyöräilyväylää on tarpeen kehittää koko Rongankadun osuudella Patosillalle saakka. Kadun itäpäässä rautatien ali kulkee laadukas pyöräily- ja kävely-yhteys.

Esplanadi voisi myös jalankulun ja oleskelun kannalta olla selvästi nykyistä vetovoimaisempi ja viihtyisämpi Katualueen keskellä olevat pysäköidyt autot vievät kauneimman osan kadusta. Kun kadulla on ihmisiä, myös liike-elämä kukoistaa.

Rongankatua on syytä kehittää myös autoliikenteen kannalta. Millainen rooli kadulla pitäisi olla henkilöautoliikenteen tai joukkoliikenteen näkökulmasta? Miten autopysäköinti tulee järjestää, jotta liikkeiden saavutettavuus säilyy, mutta samalla pyöräily- ja kävelyolosuhteen paranevat? Miten kadun turvallisuutta voidaan entisestään parantaa huomioiden muun muassa koulut ja senioripalvelut Kyttälän alueella?

Ohjelma alkaa klo 17.30, kahvia on tarjolla klo 17.00 alkaen.


Lisätietoja

Tampereen kaupunki:
Liikenneinsinööri
Timo Seimelä
puhelin 040 758 2104


WSP Finland OY:
Johtava asiantuntija
Kalle Vaismaa
puhelin 040 637 5150


Teksti Kalle Vaismaa