Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen kaupunki etsii uusia sijais- ja tukiperheitä

Julkaistu 20.1.2016 11.36

Tampereen kaupunki etsii nyt uusia sijais- ja tukiperheitä lapsille ja nuorille. Tule mukaan info-iltaan kuulemaan ja kysymään lisää Tampereen kaupungin sijais- tai tukiperheenä toimimisesta.

Valokuva: Tytöt leikkivät kiipeilytelineessä.
 

Uusia perheitä tarvitaan, sillä Tampereen kaupungin Luotsi-tiimi järjestää sijaisperheissään sijaishuoltopaikan joka vuosi yli 200 lapselle Tampereen seudulla ja Etelä-Pirkanmaalla.

Info-illat pidetään Tampereen seudulla neljällä eri paikkakunnalla. Tilaisuudet järjestetään tammi-helmikuun vaihteessa Valkeakoskella, Hämeenkyrössä, Kangasalla ja Nokialla seuraavasti:

  • Valkeakoski keskiviikkona 27.1.2016 klo 18–20, Café Hanna (Torikatu)
  • Hämeenkyrö tiistaina 2.2.2016 klo 18–20, Hiltun pirtti, Kansankulttuurikeskus Heiska (Heiskankuja 1)
  • Kangasala keskiviikkona 3.2.2016 klo 18–20, Kahvila Paakari (Ruutanantie 3)
  • Nokia torstaina 4.2.2016 klo 18–20, Kahvila Kataja (Välikatu 19)

Paikalla on Luotsin sosiaalityöntekijöitä ja sijaisperheitä. Tilaisuuksiin ovat tervetulleita kaikki Tampereen seudulla asuvat, sijais- ja tukiperhetoiminnasta kiinnostuneet henkilöt. Tilaisuudet ovat saman sisältöisiä.

Voit myös lähettää sähköpostia osoitteella luotsi(at)tampere.fi tai soittaa Luotsiin, puh. 040 800 4200. Lisätietoja löydät Tampereen kaupungin internetsivuilta, joilla on tietoa muun muassa sijaisperheen tehtävistä ja valmennuksesta sekä siitä, mitä sijaisperheeltä odotetaan.

Sijaisvanhemmiksi aikoville alkaa kevään aikana ryhmävalmennus, jota varten sijaisperheeksi ryhtymisestä kiinnostuneet perheet haastatellaan etukäteen. Lisäksi järjestetään valmennusta tukiperheeksi aikoville.

Sijaisperheitä tarvitaan monenlaisiin tilanteisiin

Sijaisperheitä haetaan eri-ikäisille lapsille ja nuorille. Tehtävään etsitään perheitä, jotka voivat tarjota lapselle tai nuorelle turvallisen, rakastavan kodin. Sijaisperheeksi voi ryhtyä perhe, jonka omat asiat ja ihmissuhteet ovat kunnossa. Sijaisvanhemmilta edellytetään yhteistyökykyä, sitoutumista sekä halua hoitaa ja kasvattaa perheeseen sijoitettua lasta.

Sijaisperheitä tarvitaan erilaisiin tilanteisiin. Osa lapsista tulee perhehoitoon suunnitellusti, osa kriisitilanteesta lyhyeksi tai pidemmäksi ajaksi. Lyhytaikaisessa perhehoidossa lapsi asuu sijaisperheessä tietyn ajanjakson. Pitkäaikaisessa sijoituksessa lapsi sijoitetaan sijaisperheeseen toistaiseksi, jopa aikuisikään saakka.

Osa sijaisperheistä toimii päivystystehtävässä, jolloin lapsi voidaan ottaa perheeseen hoitoon kriisitilanteessa hyvin nopeasti.

Tukiperheessä lapsi käy sovittuina aikoina

Osa lapsista asuu omassa kodissaan, mutta tarvitsee säännöllisesti mahdollisuutta viettää aikaa toisessa perheessä. Tällöin on kyse tukiperheestä, jonka luona lapsi voi viettää esimerkiksi viikonlopun muutaman viikon välein. Tukiperhettä odottaa Tampereen seudulla tällä hetkellä yli 250 lasta. Tukiperheitä etsitään erityisesti sisaruksille.

Sijais- ja tukiperheet saavat tehtävään valmennusta ja myöhemmin jatkokoulutusta ja työnohjausta. Perheet saavat työstään palkkion ja kulukorvauksen.

Tervetuloa mukaan!


Lisätietoja

Sosiaalityöntekijä
Heli Fogelman
puhelin 0400 989 332
sähköposti [email protected]

Sosiaalityöntekijä
Kati Pynnönen
puhelin 040 806 2865
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Kati Pynnönen