Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Vaihtoehtoinen puistosuunnitelma: Kalkepuiston monitoimiareenan tilalle pelikenttä?

Julkaistu 20.1.2016 11.31

Kalkussa sijaitsevan Kalkepuiston kunnostuksesta on valmistunut vaihtoehtoinen suunnitelmaluonnos, jonka mukaan nykyisen leikkipaikan itäpuolelle rakennettaisiin pelikenttä. Marraskuussa 2015 nähtävillä olleessa luonnoksessa kentäksi esitettiin monitoimiareenaa. Luonnoksesta saatiin useita palautteita, joissa toivottiin areenan tilalle talvella jäädytettävää kenttää.

Kalkepuiston vaihtoehtoinen suunnitelmaluonnos on nähtävänä 20.1.–3.2.2016 paikan päällä puistossa, palvelupiste Frenckellissä (Frenckellinaukio 2 B) sekä verkossa www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto . Asukkailta toivotaan palautetta siitä, kumpi kenttävaihtoehto olisi sopivampi jatkosuunnitteluun. Kalkepuiston kunnostamista esitetään toteutettavaksi vuonna 2016.

Kalkepuisto sijaitsee Kalkunvuorenkadun ja Linnoituksenkadun kulmauksessa. Uudessa suunnitelmassa esitetään hiekkatekonurmipintaista kenttää, joka aidataan teräsverkkoaidalla. Pelikentällä voi pelata jalkapalloa ja talvella luistella, jos pakkasta ja lunta riittää. Kentän jäädytys tehdään säiliöautolla. Autolla ei mahdu ajamaan kentälle, joten jäädytys on tavanomaista työteliäämpää. Tämä kenttäratkaisu heikentää puistoalueen liikenneturvallisuutta, kun säiliöautolla ajetaan puistokäytävällä ja risteysalueen suojatiellä. Ensimmäisessa ehdotuksessa Kalkepuistoon esitetään peliareenaa, jossa voi pelata jalkapalloa, sählyä ja koripalloa. Areenaa ei jäädytetä talvisin.

Kenttä valaistaan led-mastovalaisimilla. Myös leikkipaikan valaistusta parannetaan. Leikkipaikalle vaihdetaan uudet jousikiikut ja hiekkalaatikko. Linnoitus-monitoimiteline maalataan. Lähimetsästä raivataan tiheimpää puustoa.


Lisätietoja

Erikoissuunnittelija
Milja Nuuttila
puhelin 050 413 1911