Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Näsinpuistossa harvennetaan pensaita kevään aikana

Julkaistu 13.1.2016 13.32

Näsinpuistossa aloitetaan tammikuun 2016 puolivälissä kasvillisuuden raivaus- ja hoitotyöt. Työt alkavat Näsilinnan eteläpuolella, jossa harvennetaan tiheitä pensasryhmiä ja kaadetaan muutamia puita. Tarkoituksena on avata näkymiä puistossa ja turvata kasviston elinvoimaisuutta. Työmaa-alue merkitään kyltein. Töitä tehdään Näsinpuiston hoito- ja kehittämissuunnitelman mukaisesti, ja ne jatkuvat eri puolilla puistoa ainakin kevääseen.

Näsinpuiston hoito- ja kehittämissuunnitelma hyväksyttiin yhdyskuntalautakunnassa 29.9.2015. Siinä esitetään alueen pitkän tähtäimen kunnostustavoitteet kasvillisuuden ja rakenteiden osalta. Suunnitelman pohjaksi on laadittu historiallinen selvitys ja puuston kuntokartoitus. Pensaiden ja puiden harvennus ja näkymien avaaminen tehdään vaiheittain ja harkitusti, ja arvokkaiden puuryhmien elinvoimaisuutta vaalitaan kaikin keinoin. Huonokuntoisia puita poistettiin jo viime vuonna.

Näsinpuisto rakennettiin kaupunkipuistoksi korkealle Mustalahden kalliolle 1900–1908. Vanhimmat puut ovat pääosin puiston perustamisen ajoilta.


Lisätietoja

Raivaus- ja hoitotyöt:
Työmaapäällikkö
Tiina Pekkala
puhelin 040 749 1727

Näsinpuiston hoito- ja kehittämissuunnitelma:
Johtava erikoissuunnittelija
Ranja Hautamäki
puhelin 050 406 7184

Näsinpuiston hoito- ja kehittämissuunnitelma:
Kaupunginpuutarhuri
Timo Koski
puhelin 03 5656 5688


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen