Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Lasten akatemia aloittaa toiminnan Tampereella

Julkaistu 12.1.2016 13.25

Tamperelaisille lapsille avautuu hieno mahdollisuus päästä selvittämään vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin, kun Lasten akatemia aloittaa toimintansa lauantaina 23.1. Valoa pimeyteen -tiedetapahtuman yhteydessä. Tampereen lasten akatemiassa on luentoja kiinnostavista aiheista, viisaita opettajia ja professoreja, luentosali ja luennoista saatava opintokirja. Aivan niin kuin oikeassa yliopistossa!

 

Lasten akatemian tarkoituksena on innostaa lapsia kyselemään, ottamaan selvää ja tutkimaan. Lasten akatemiassa voivat opiskella 7-10 -vuotiaat. Luennoille ei tarvitse ilmoittautua ja niille pääsevät vain lapset.

Tampereen lasten akatemia avataan Tampere-talossa Valoa pimeyteen -tiedetapahtuman yhteydessä lauantaina 23.1.2016 Studiossa kello 12.00. Avajaispuheen pitää vuoden 2016 alussa Tampereen yliopiston rehtorina aloittava Liisa Laakso. Lapsille suunnatun luennon teemana on Korvat hörölle: äänimaisematutkijaksi tunnissa ja sen pitää tutkijatohtori Meri Kytö Tampereen yliopistosta. Myöhemmin keväällä pääsee kuulemaan muun muassa roboteista.

Lasten akatemian tekevät yhteistyössä Tampereen yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen LUMATE-keskus sekä Tampereen kaupungin kulttuuri- ja museopalvelut.