Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Kirjaston verkkosivuilla kaksi uutta tietokantaa

Julkaistu 8.1.2016 11.43

Kirjaston asiakkaiden käyttöön on hankittu kaksi kiinnostavaa tietokantaa. Niistä on hyötyä ja iloa sekä kirjallisuuden ystäville että käännöstekstien tekijöille.

PIKI-kirjastot ovat hankkineet e-kirjapalvelun Naxos Spoken World Library. Se toimii kuten muutkin Naxos-palvelut eli kirjastokortin tunnuksella. Palvelussa kirjoja ei ladata koneelle, vaan ne kuunnellaan suoratoistona. Palvelussa voi olla yhtäaikaisesti 10 käyttäjää.

Kirjat ovat kauno- ja tietokirjallisuuden klassikoita aina keskiajalta 1900-luvulle. Tarjolla on pääasiassa englanninkielistä kirjallisuutta, mutta mukana on jonkin verran myös saksan- ja ranskankielistä kirjallisuutta.

Teoksia voi hakea aihepiireittäin, kielen, kirjoittajan ja lukijan mukaan. Kannattaa tutustua valikoimaan, joka on monipuolinen. Kirjallisuuden lisäksi tarjolla on muun muassa jonkin verran kielikursseja.

Toinen uusi kirjaston asiakkaiden käytettävissä oleva tietokanta on RedFox. Kyseessä on sanakirjapalvelu, jossa on yli 23,9 miljoonaa hakusanaa, 41 kieltä ja 23 miljoonan lauseparin käännösmuisti.

Sanakirjojen lisäksi Master tarjoaa huippulaadukkaan tekstinkäännöspalvelun, tarkat kielentarkistimet, kieltenopetuspalvelun sekä kielioppiaineistot. RedFox palvelut ja sisällöt päivittyvät jatkuvasti uusilla sanoilla ja käännöksillä. Palvelua voi käyttää vain kirjaston asiakaskoneilla.


Teksti Ritva Hokka-Ahti