Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Kaupin urheilupuistoon suunnitellaan parannuksia

Julkaistu 17.12.2015 17.09

Tampereen kaupunki aikoo kehittää Kaupin urheilupuiston liikuntaolosuhteita paremmin käyttäjiä palveleviksi. Viime keväänä aloitettiin ideasuunnittelu, johon osallistuivat kaupungin lisäksi Kaupin liikuntapaikkojen keskeiset käyttäjät jalkapallon, pesäpallon, hiihdon, jousiammunnan ja koiraurheilun seuroista. Ideasuunnitelman toteutti konsulttityönä Ramboll Oy.

Taysin sairaalakampus laajenee Kuntokadun ja Biokadun yhteydessä lähemmäksi urheilupuistoa. Alueelle rakennetaan myös uusi Arvo Ylpön katu. Sairaalakampuksen laajeneminen vaikuttaa ulkoilu- ja hiihtoreittien linjaamiseen siten, että Niihaman reitti säilyy jatkossakin eritasoisille ja -ikäisille kuntoilijoille riittävän helppona.

Urheilupuiston ideasuunnittelussa otettiin huomioon liikunnan harrastaminen Kaupissa sekä kesällä että talvella. Jalkapallon ja pesäpallon harrastus- ja kilpailuolosuhteet eivät lisäänny, mutta niiden käytettävyys ja laatu paranevat selvästi. Jalkapallokenttien mitoitusta ja olosuhteita aiotaan parantaa. Suunnitelmien mukaan ensi vuonna Kaupissa pelataan jalkapalloa lämmitettävällä tekonurmella. Myös pesäpallon kilpailu- ja harjoitteluolosuhteita parannetaan. Pesäpallon pääkenttä katsomoineen rakennetaan uudelleen ja siirretään kenttäalueen luoteispäähän. Ratkaisu mahdollistaa pesäpallo-otteluiden pelaamisen ja harjoittelun nykyistä turvallisemmin. Kentän koillispuolelle saadaan myös uusi pesäpallon harjoituskenttä.

Suunnitelmissa vinttikoirarata säilyy ennallaan, mutta mahdollisuutta sen laajentamiseen tutkitaan edelleen. Jousiammuntarataa hyödynnetään nykyistä monipuolisemmin siten, että sitä voitaisiin käyttää myös pesäpallon harjoitus- ja junnukenttänä.

Kesäaikaisten liikuntapaikkojen parantamisesta hyötyvät myös talvilajit. Uusi pesäpallokenttä katsomoineen toimisi talvisin hiihtostadionina. Hiihtoreitit on suunniteltu siten, että kentälle pääsee kulkemaan talvella jalkaisin lämmitettävän tekonurmen kautta. Hiihtostadion ja latureitit suunnitellaan tarkemmin seuraavassa vaiheessa.

Alueen pysäköintijärjestelyjä parannetaan ja lisää pysäköintipaikkoja on tulossa jalkapallokenttien eteläpuolelle.

Tampereen kaupungin sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunta hyväksyi ideasuunnitelman kokouksessaan 17.12.2015. Seuraavaksi aloitetaan varsinainen yleissuunnittelu, jossa selvitetään myös muutoksen toteutuskustannukset.


Lisätietoja

Kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja
Lauri Savisaari
puhelin 040 801 6081
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki