Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Terveystaskuun voi koota oman terveysarkiston

Julkaistu 25.3.2015 13.48

Tampereen kaupunki, Lempäälän kunta ja Tays Sydänsairaala ovat kehittäneet sähköisen verkkopalvelun Terveystaskun, johon kuka tahansa voi tallentaa henkilökohtaisia terveys- ja hyvinvointitietojaan. Terveystasku avautuu kaikille avoimeksi palveluksi huhtikuun alussa osoitteessa www.terveystasku.fi

Terveystasku on asiakkaalle maksuton ja siihen voi kirjautua esimerkiksi omalta tietokoneeltaan missä ja milloin vain. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella.

- Potilas voi kirjata Terveystaskuun erilaisia mittaustuloksia, tehdä siellä olevia testejä ja täyttää kysymyslomakkeita. Potilaan suostumuksen mukaan terveydenhuollon henkilökunta voi nähdä kirjaukset ja täten saada vastaanotolla ajantasaiset tiedot potilaan omahoidosta. Tämä nopeuttaa palvelua ja lisää potilasturvallisuutta, kertoo apulaisylilääkäri Sari Torkkeli Tampereen kaupungin avopalveluista.

Terveystaskusta on hyötyä kaikille, mutta erityisesti niille henkilöille, joilla on krooninen sairaus ja sen hoito vaatii seurantaa.

Terveystaskussa voi pitää kirjaa muun muassa painostaan, liikunnastaan, ruokavaliostaan, verenpaineen mittaustuloksista ja laboratoriotuloksista. Sinne voi myös laatia yhteenvedon voimassa olevista diagnooseista ja lääkityksistä.

Terveystaskussa on asiointia helpottavia linkkejä muun muassa potilasjärjestöjen ja Laboratoriokeskuksen sivuille sekä Kanta-palveluun.

Terveystaskusta on myöhemmin tänä vuonna mahdollisuus päästä suoraan joihinkin kaupungin terveydenhuollon sähköistä palveluista, jotka otetaan vaiheittain käyttöön. Niihin kuuluvat muun muassa vastaanottoajan sähköinen ajanvaraus sekä mahdollisuus tarkistaa, perua tai siirtää jo varattu vastaanottoaika.

Terveystasku poikkeaa hiljattain käyttöön otetusta valtakunnallisesta Omakanta –palvelusta siten, että Terveystaskuun potilas kirjaa itse haluamansa terveystiedot kun taas Omakannassa on terveydenhuollon yksiköiden tallentamia potilastietoja ja kirjauksia.


Teksti Tuula Ala-Honkola