Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Sanna Marin valittiin kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi

Julkaistu 21.1.2013 18.05

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 21.1.2013 valita valtuuston uudeksi puheenjohtajaksi kaupunginvaltuutettu, hallintotieteiden kandidaatti Sanna Marinin (sdp).

Sanna Marin on 27-vuotias ensimmäisen kauden valtuutettu ja opiskelee Tampereen yliopistossa kunta- ja aluejohtamista. Marin on ollut aktiivisesti mukana politiikassa runsaat viisi vuotta. Hän toimii myös sosiaalidemokraattisen puolueen puoluevaltuutettuna. Tampereen Kalevassa asuva Marin harrastaa järjestötyötä ja kirjoittamista.

Ensimmäisessä puheessaan kaupunginvaltuuston puheenjohtajana Marin linjasi joitakin pääkohtia tulevan valtuustotyön tavoitteista.

- Päällimmäisenä on huoli talouden kestävyydestä,kaupunkiseudun elinvoimaisuudesta ja kaupunkilaisten, etenkin nuorten, työllisyydestä. On luotava uusia työpaikkoja, on huolehdittava yritysten toimintaedellytyksistä ja kaupunkilaisten hyvinvoinnista, Marin sanoi.

Sanna Marin ilmaisi huolensa myös alhaisesta äänestysaktiivisuudesta, demokratian alennustilasta ja kaupungin sisäisestä eriarvoistumisesta.

- Haluan olla luomassa Tampereelle uudenlaista osallisuutta ja osallistumiskulttuuria. Se on kivijalka, jonka varaan voidaan rakentaa yhtenäisempää ja kestävämpää kaupunkia, valtuuston puheenjohtaja sanoi.

Marin toivoi myös, että valtuustoryhmien väliset muurit saadaan murretuksi avoimelle keskustelulle, aktiiviselle ajatustenvaihdolle, josta nousevat aina uudet ratkaisuehdotukset ja uudet luovat mahdollisuudet.

- Haluan luoda myös uusia paikkoja ja tiloja, joissa valtuutetut ja kaupunkilaiset voivat kohdata ja kuntademokratiaa voidaan toteuttaa nykyistä laajemmin, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Marin sanoi.


Teksti Ari Järvelä