Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Kuka lohduttaisi Nyytiä

Julkaistu 19.7.2021 11.49

Aika: 12.10.2021 10.00 – 10.45
Paikka: Messukylän kirjasto

Tapahtumalaji: Kirjallisuus, Lapset, Musiikki ja konsertit, Teatteri
Järjestäjä: Tampereen kaupunginkirjasto ja Kaupunkikulttuuriyksikkö

Näyttelijä Pirkko Uitto viittoo ja laulaa Messukylän kirjastossa esitettävän Kuka lohduttaisi Nyytiä -lastenteatteriesityksen.

Pirkko Uitto lavalla pahvinukkejen kanssa.
 

Rakastetun Tove Janssonin klassikkokirja Kuka lohduttaisi Nyytiä vuodelta 1960 käsittelee yksinäisyyden, ujouden, ulkopuolisuuden, rohkeuden löytämisen ja rakkauden teemoja. Tove Janssonin lohtua ja toivoa antava viisas tarina kertoo siitä, miten pelon voi voittaa unohtamalla itsensä ja antautumalla seikkailuun.

Kuka lohduttaisi Nyytiä -esityksessä Tove Janssonin tarina on läpisävelletty lauluiksi ja säveltäjä Kaj Kangas on ottanut inspiraation Tove Janssonin kuvakirjan kuvituksesta.

Kuka lohduttaisi Nyytiä -esityksen erityispiirre on se, että viittomakieli on integroitu esitykseen sisään - toisin sanoen näyttelijä Pirkko Uitto laulaa ja viittoo kaiken, mitä esityksessä tapahtuu. Esitys on esteetön kokonaisvaltaisesti ja toimii kaikille ilman erikseen tehtyä tulkkausta.

Esitys on uskollinen Tove Janssonin ainutlaatuiselle visuaaliselle maailmalle, koska lavastus on toteutettu suoraan kirjan kuvituksesta tehtyjen projisointien avulla. Esityksessä hyödynnetään myös nukketeatterin ilmaisukeinoja, koska esityksen ’Nyyti’ ja ’Tuittu’ -hahmot ovat kuin hypähtäneet ulos suoraan kuvakirjasta.

Ikäsuositus 3-103 v.

Työryhmä:
tarina ja kuvat: Tove Jansson
suomennos: Kirsi Kunnas
solistikertoja: Pirkko Uitto
ohjaus: Eero Enqvist
musiikki: Kaj Kangas
projisoinnit: Otto Laakso
pukusuunnittelu: Outi Kaltiokumpu
nukkehahmot Nyyti ja Tuittu: Karmo Mende
valokuvat: Riku Suonio

Esitys on toteutettu Jyväskylän Kaupunginteatterin ja työryhmän välisenä yhteistyönä ja esitystä ovat tukeneet Taiteen keskustoimikunta, Suomen Kulttuurirahasto ja Alli Paasikiven säätiö.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!

Koronatilanteen vuoksi muutokset ovat mahdollisia: tapahtumia voidaan joutua perumaan, osallistujamääriä rajoittamaan tai live-tapahtumia siirtämään verkkoon. Mahdolliset muutokset päivitetään heti tapahtuman tietoihin, joten tarkistathan tiedot vielä tapahtuman lähestyessä. Kiitos!

Muut Kuka lohduttaisi Nyytiä? -esitykset kirjastoilla:
to 28.10. klo 10, Peltolammin kirjasto, koulun sali
la 30.10. klo 13, Pääkirjasto Metso