Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tukkateatteri: Takaisin tallikissoiksi

Julkaistu 6.5.2022 14.36

Aika: 14.5.2022 13.00 – 14.00
Paikka: Lielahden kirjasto

Tapahtumalaji: Lapset, Teatteri
Järjestäjä: Tukkateatteri, Tampereen kaupunginkirjasto ja Kaupunkikulttuuriyksikkö

Tukkateatterin Päiväpajan lastenteatteriesitys Takaisin tallikissoiksi viihdyttää lapsia Lielahden kirjastossa! Iloinen eläintarina on suunnattu päiväkoti-ikäisille ja alaluokkalaisille, mutta isommatkin katselevat sitä ilokseen.

 

Tervetuloa sadun maailmaan!

Miltä tuntuu jos ei koskaan pääse ulos? Kyllä siinä menee hermo! Tämän huomasivat kissasisarukset Kudelma ja Rähmäkäpälä, kun heidät tuotiin maalta kaupunkiin. Siis on pakko tehdä rohkea ratkaisu. Tylsä sisäkissailu saa jäädä, kun parvekkeen ovi on unohtunut auki. Kauan kaivattu pakomatka on edessä, mutta miten ihmeessä pääsee takaisin maalle? Onneksi Pöllö osaa neuvoa, ja seikkailu voi alkaa. Matka tuo eteen kiperiä tilanteita, mutta muiden eläinten avulla niistä selvitään. Samalla kissoille selviää, kuinka tärkeää on auttaa muita ja saada itse apua. Apua totisesti tarvitaan, sillä matka on pitkä ja kissoja vaanii Valdemar Valssijalka – nälkäinen kettu, jonka heikkous on tanssiminen.

Tukkateatterin Päiväpajan iloinen eläintarina on suunnattu päiväkoti-ikäisille ja alaluokkalaisille, mutta isommatkin katselevat sitä ilokseen. Vauhdikas juoni, sympaattiset hahmot ja tätä varten tehdyt laulut pitävät siitä huolen. Takaisin tallikissoiksi on näytelmä rohkeudesta, auttamisesta ja uskosta parempaan huomiseen.

Esityksen kesto on noin 55 min. Käsikirjoitus ja ohjaus ovat Heikki Vesan, laulujen sävellys Tuija Kurjen ja laulujen sanat Jaakko Katajamäen. Esiintyjät ovat eri-ikäisiä, kokeneita harrastajia.

Vuonna 1999 opiskelijat perustivat Tukkateatterin, jonka Suomen Harrastajateatteriliitto valitsi vuoden 2022 Suomen harrastajateatteriksi. Tukkateatteri on kasvanut eri-ikäisten harrastajien vireäksi harjoitus- ja esiintymispaikaksi, jossa vilahtelee myös ammattilaisia. Oma näyttämö löytyy Tampereen keskustasta, Laukontorin laidalta. Tukkateatterin sateenvarjon alla projektejansa valmistavat useat samanaikaiset työryhmät, joista Päiväpaja on toiminut vuodesta 2012. Se on matalan kynnyksen ryhmä, joka on esiintynyt erityisesti lapsille ja ikäihmisille. Näitä esityksiä on toteutettu niin kirjastoissa, palvelutaloissa kuin ulkona metsäteatterina. Alusta asti mukana on ollut paljon musiikkia sekä tavoitteellinen, mutta konstailematon asenne teatterin tekemistä kohtaan.

Tapahtuma on osa Lielahti-päivän ohjelmaa. Katso muu ohjelma alla olevan linkin kautta.


Otathan huomioon kirjaston tapahtumien koronaohjeistukset:

Kirjastojen tapahtumatoiminnassa otetaan huomioon etäisyydet, yleiset hygieniaohjeet ja kokoontumisrajat. Tilat järjestetään väljiksi niin, että niissä on mahdollista välttää tarpeettomia fyysisiä kontakteja. Kirjastoissa on tehostettu siivousta ja sisääntulojen yhteydestä löytyy käsidesipiste.

Kirjaston tapahtumiin ei saa tulla sairaana. Jääthän kotiin pienissäkin sairauden oireissa tai jos olet saanut ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta koronavirukselle.

Huolehdi hyvästä hygieniasta eli pese kädet aina tullessa sekä lähtiessä. Muista käsienpesu myös aivastamisen ja yskimisen jälkeen.

Yski ja aivasta hihaan tai kertakäyttöliinaan.

Pidä riittävä turvaväli muihin kuin oman seurueesi jäseniin. Jos jonoja tai ruuhkaa syntyy, pidä huolta turvaväleistä.