Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen Tarinatehdas Goes Laikku

Julkaistu 10.10.2019 16.45

Aika: 16.10.2019 – 30.10.2019
Paikka: Kulttuuritalo Laikku

Tapahtumalaji: Elokuva, Kirjallisuus, Kuvataide, Musiikki ja konsertit, Näyttelyt, Teatteri
Järjestäjä: Taiteen edistämiskeskus, Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut, Findie ry., Viitapiiri ry., Tampereen Improvisaatioteatteri Snorkkeli

Marraskuussa 2018 ja maaliskuussa 2019 Finlaysonin alueella kirjallisuuden ja sarjakuvan ystäviä monitaiteellisella tarjonnallaan hurmannut Tampereen Tarinatehdas vierailee lokakuun loppupuoliskon ajan Kulttuuritalo Laikulla. Skeittilautanäyttely OISPA SIPSEJÄ - Lesoa skeittilautagrafiikkaa Suomesta on auki kolmannen kerroksen Aulagalleriassa 16.-31.10. ja samalla ajanjaksolla järjestetään kuusi monitaiteellista tilaisuutta viereisessä Musiikkisalissa. Tällä kertaa Tarinatehtaalla kohtaavat kuvataide, lavarunous, musiikki, elo- ja sarjakuva sekä improvisaatioteatteri yllättävillä tavoilla.

 

Tampereen Tarinatehdas Goes Laikku:

16. - 31.10. OISPA SIPSEJÄ - Lesoa skeittilautagrafiikkaa Suomesta
Laikun edusta on skeittaajien suosiossa, ja siksi Oispa sipsejä -näyttely keskittyy juuri tähän luovan kaupunkikulttuurin osa-alueeseen. Näyttelyssä on esillä suomalaisten taiteilijoiden suunnittelemia dekkejä sekä merkittäviä lautoja pirkanmaalaisesta skeittihistoriasta. Pienimuotoinen näyttely sisältää taiteilijoita ja lautamerkkejä laajalla skaalalla Ars Fennica -palkituista kuvataiteilijoista tatuointiartisteihin. Mukana mm. Tommi Musturi, Kaija Papu, Anssi Kasitonni, Katri Sipiläinen, Jyrki Nissinen, Ville Anger, Arsi Keva, Tikari, Statum, Mörkö ja Napalm Custom.
Laikun 3.krs Aulagalleria: ti - pe klo 9 - 21, la - su klo 10 - 18

16.10. klo 18 OISPA SIPSEJÄ - Lesoa skeittilautagrafiikkaa Suomesta -näyttelyn avajaiset
Skeittaava kuraattori ja Dwellers in Agile Cities -tutkimusohjelman koordinaattori Mikko Kyrönviita ja läänintaiteilija Ville Pirinen keskustelevat skeittauksen taiteellisista ja yhteiskunnallisista ulottuvuuksista, mukana näyttelyn taiteilijoita. Ohjelmassa myös Etiopiassa kuvattu skeittileffa nimeltä 100%.

19.10. Laikun Suomi-indie-leffapäivä
klo 12:
Samppa Batal: ÄITI (2019) 91 min -K12-

Lämmin ja sydäntä särkevä tarina yksinäisyydestä, inhimillisyydestä ja toivosta. Ennen kaikkea se on elokuva naisesta, joka toimii kuten äiti.
+ Alkukuva: Emma-Lotta Kiuru: TAPAHTUKOON SINUN TAHTOSI (2018) 18 min -K12-
1900-luvun alkupuolelle sijoittuva lyhytelokuva Loviisasta, pappilan uudesta emännästä, joka on tottunut laittamaan muiden asettamat odotukset sekä velvollisuudet oman tahtonsa edelle.

klo 15:
Roope Olenius: KYRSYÄ – TUFTLAND (2017) 88 min -K16-

Elokuva on puolitoistatuntinen sekoitus mysteeriä, trilleriä ja junttikauhua Twin Peaks-tyylisellä huumorilla varustettuna.
+ Alkukuva: Rauli Ylitalo: CONGRATULATIONS! YOU HAVE A NEW MATCH! (2018) 14 min -K16-
Kaunistelematon ja realistinen kuvaus nykypäivän rakkauden pikaruokakulttuurista. Todellisiin tapahtumiin perustuva lyhytelokuva ei kerro hauskoja tarinoita Tinder-treffeistä, vaan pureutuu siihen millaisen jäljen ne jättävät ihmiseen.

Ennen jokaista elokuvaa nähdään ja kuullaan myös pienet tekijöiden haastatteluhetket, joissa elokuvien tekijöillä on mahdollisuus sanoa sananen omasta elokuvastaan ja sen tekoprosessista.
Näytökset ovat pääsymaksuttomia.
Sisään mahtuu n. 100 ensimmäistä saapujaa.
Huom! Ikärajat.

22.10. klo 18.30 Early evening with Anssi Kasitonni
Lyhytelokuvanäytöksessä katsotaan Anssi Kasitonnin elokuvat LIITÄJÄT ja SAKKE. Ville Pirinen haastattelee Anssi Kasitonnia, aiheina mm. skeittauksen ja kuvataiteen leikkauspisteet, radio-ohjattavan skeittilelun rakentaminen, elokuvien ja elämän tarkoitus. Anssi Kasitonni on mm. Ars Fennica -palkittu taiteilija.

23.10. 17.30 - 19 Runoja ja ruutuja: Pekka Kytömäki ja Kaija Papu
Runoja ja ruutuja on nykyrunoutta ja nykysarjakuvaa kohtauttava tapahtumakiertue, joka startattiin syksyllä 2018 Pirkanmaan kuntien kirjastoissa. Kiertueella vaihtuvat taiteilijatyöparit keskustelevat runoilijan ja sarjakuvataiteilijan työstä läänintaiteilijoiden kanssa. Tilaisuus huipentuu esitykseen, jossa runoilijan teksti yhdistyy sarjakuvataiteilijan kuviin elämyksellisellä tavalla. Laikun tilaisuudessa mukana on erityinen skeittitwisti.

29.10. klo 18 - 20.30 Särinä-klubi: Lyyti, Juha Rautio & Veli-Matti Rintala, Saku Lillukka
Särinä on paitsi sanataiteelle, myös musiikille ja äänitaiteelle omistautunut runoklubi. Illan juontajana nähdään lavarunoilija Sema Hokkanen ja illan päättää open mic -osuus.

Lyyti on vahvan omaääninen laulaja-lauluntekijä Helsingistä, ja hän luonnehtii musiikkiaan runoelmapopiksi.
Juha Rautio on monitaiteellisista esityksistään tunnettu runoilija Espoosta. Särinä-klubilla Rautio esiintyy yhdessä elektronimuusikko Veli-Matti Rintalan kanssa.
Saku Lillukka on tamperelainen runoilija ja kuvataiteilija. Lillukka on intensiivinen esiintyjä, joka luottaa esiintyessään läsnäolon voimaan.

30.10. klo 18 - 19 Kauhutarinoiden ilta -K12-
Halloweenin lähestyessä yleisön kauhutarinat ja pelot heräävät eloon Laikun Musiikkisalin lavalla improvisaatioteatterin keinoin. Tampereen Improvisaatioteatteri Snorkkeli toteuttaa illan aikana erilaisin improvisaatiotekniikoin lyhyitä tarinoita, näytelmäkohtauksia, sketsejä, lauluja, runoja, sananlaskuja – kaikki tämä yleisöltä kerätyistä aiheista. Lavalla nähdään Snorkkelin näyttelijöistä Reeta Annala ja Harri Kailanto, illan muusikkona toimii Juhani Valkama.


Kaikki tapahtumat ovat pääsymaksuttomia.

Yhteistyössä mukana: Taiteen edistämiskeskus, Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut, Findie ry., Viitapiiri ry., Tampereen Improvisaatioteatteri Snorkkeli


Lisätietoja:
Koordinaattori
Venla Moisala
puhelin 050 523 2134
sähköposti [email protected]
Kulttuuritalo Laikku