Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Kuvituksia

Julkaistu 18.10.2019 16.07

Aika: 3.12.2019 – 31.12.2019
Paikka: Pääkirjasto Metso

Tapahtumalaji: Näyttelyt
Järjestäjä: Tampereen kaupunginkirjasto

Kuvittaja, lastenkirjailija Pirkko Vainion kuvituksia lastenkirjoista, postikorteista, sekä julisteita.

Piirros, pikkupöllöt oksalla
 

Pirkko Vainio on kirjoittanut ja kuvittanut n. 30 lasten kuvakirjaa, joita on julkaistu käännöksinä yli 15 kielelle.

"Useimmat kirjani ovat saaneet alkunsa kokemuksistani luonnossa: Luonnon hiljaisuus saa aistit tarkaksi, jolloin havainnoidaan pieniäkin, mutta sykähdyttäviä tapahtumia. Hetkellinen pysähtyminen ohimenevän ilmiön eteen (sään vaihtelu, valo ja pimeys, heijastukset vedessä, pikaisesti kohdattu villieläimen katse) herättää tunnetilan, joka etsii jatkumoa mielikuvituksessa. Kuvakirjoissani pyrin säilyttämään luonnon kuvaamisen loogisena ja todentuntuisena – tällä taustalla kirjoissa seikkailevien hahmojen kuvitteelliseen persoonallisuuteen on helppo eläytyä.

Mielenkiintoista on myös postikorttien kuvittaminen. Kutsun niitä ’vapaiksi kuviksi’, koska niissä ei tarvitse olla sanallista kerrontaa. Mutta niiden tarinat syntyvät eri aikoina, eri paikoissa, eri tasoilla: on taiteilijan, kortin lähettäjän ja sen vastaanottajan omat tarinat. Yhden kuvan ympärillä tapahtuu paljon ja se voi kulkea kauas.

Koen kuvan tekemisen ja luonto-kokemuksen samankaltaisuuden: hiljainen, ohikiitävä hetki, joka sytyttää uteliaisuuden etsiä uusia polkuja ja tarkkaavaisuuden löytää niiden varrella kauneutta."

Pääkirjasto Metso
puhelin 040 733 9277 Näyttelytilat: tiedustelut ja varaukset
postiosoite PL 152
33101 Tampere