Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Mielen vapautta on oikeus voida hyvin, kyseenalaistaa ja vaikuttaa

Julkaistu 4.10.2019 13.30

Aika: 7.1.2020 – 17.1.2020
Paikka: Lielahden kirjasto

Tapahtumalaji: Näyttelyt
Järjestäjä: Tampereen kaupunginkirjasto

Mielen vapaus -valokuvanäyttely on osa Taksvärkki ry:n lukuvuoden 2019–2020 kampanjaa, joka nostaa esiin nuorten hyvinvoinnin, osallisuuden sekä nepalilaisten oppilaskuntien työn nuorten oikeuksien puolesta.

Oppilaskunta Nepalissa
 

Kiusaaminen, syrjintä, epävarmuus tulevaisuudesta ja sukupuolten epätasa-arvo ovat nuoriin vaikuttavia ongelmia Nepalissa. Kaikki nuoret eivät saa käydä koulua. Lisäksi tyttöjen koulunkäynnin haasteena ovat kunnollisten vessojen puute ja kuukautisiin liittyvät tabut.

Mielen vapaus -valokuvanäyttelyssä nepalilaiset nuoret kertovat kuinka puuttua epäkohtiin ja saada aikaan muutosta. Nepalissa oppilaskuntien aktiivit rohkaisevat nuoria kyseenalaistamaan syrjiviä asenteita ja puhumaan kohtaamistaan haasteista. Nuoret järjestävät tempauksia ja koulutuksia sekä näyttävät yhteisöissään esimerkkiä yhdenvertaisuudesta ja vaikuttamisesta.

"Nuorten ongelmat ovat samanlaisia kaikkialla maailmassa. Ensin ne pitää tunnistaa, sitten ne voidaan ratkaista yhdessä", kertoo valokuvanäyttelyssä esiintyvä 17-vuotias Chandani.

Lielahden kirjasto
sähköposti [email protected]
puhelin 040 806 4976 Näyttelytilat: tiedustelut
Lielahtikeskus, ylin kerros