Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tuesday Night Fever! -luentosarja diskomusiikin historiasta

Julkaistu 10.12.2021 9.37

Aika: 31.5.2022 17.30 – 19.30
Paikka: Pääkirjasto Metson musiikkiosasto

Tapahtumalaji: Koulutukset ja seminaarit, Musiikki ja konsertit
Järjestäjä: Tampereen kaupunginkirjasto ja Kaupunkikulttuuriyksikkö

Pääkirjasto Metson musiikkiosastolla syvennytään diskomusiikin historiaan kaksiosaisessa luentosarjassa.

Diskoluentojen mainos.
 

Mistä Donna Summer sai taiteilijanimensä? Miksi Michael Jackson käytti valkoista käsinettä? Mikä on Le Freak -hitin syntytarina?

Diskomusiikin historiaa käsittelevä kaksiosainen luento keskittyy 70- ja 80-luvun artisteihin. Luennoitsijoina ovat Kasari Klässiks -radio-ohjelman juontajat Juha Kurkikangas ja Kimmo Wirén. Mukana paljon musanäytteitä, mielenkiintoisia taustatarinoita sekä harvinaista kuvamateriaalia.

Kasari Klässiks on 80-luvun listamusiikin kulissien taakse sukeltava nettiradio-ohjelma, joka tarjoilee mm. harvinaisia erikoisversioita ajanjakson suurista ja pienistä hiteistä silloin tällöin myös naapurivuosikymmenille piipahtaen. Lisäksi ohjelmassa käsitellään kasariartistien tämän päivän kuulumisia sekä näiden uunituoreita julkaisuja.

Tämä on luentosarjan toinen osa, ja se käsittelee 80-lukua. Tervetuloa!

Luentosarjan ensimmäinen osa järjestetään Pääkirjasto Metson Musiikkiosastolla 17.5. klo 17.30.

Otathan huomioon kirjaston tapahtumien koronaohjeistukset:
Tapahtumissa on vahva maskisuositus, mikäli maskin käytölle ei ole terveydellisiä esteitä. Kasvomaskisuositus koskee ensisijaisesti 12 vuotta täyttäneitä.

Kirjastojen tapahtumatoiminnassa otetaan huomioon etäisyydet, yleiset hygieniaohjeet ja kokoontumisrajat. Tilat järjestetään väljiksi niin, että niissä on mahdollista välttää tarpeettomia fyysisiä kontakteja. Kirjastoissa on tehostettu siivousta ja sisääntulojen yhteydestä löytyy käsidesipiste.

Kirjaston tapahtumiin ei saa tulla sairaana. Jääthän kotiin pienissäkin sairauden oireissa tai jos olet saanut ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta koronavirukselle.

Huolehdi hyvästä hygieniasta eli pese kädet aina tullessa sekä lähtiessä. Muista käsienpesu myös aivastamisen ja yskimisen jälkeen.

Yski ja aivasta hihaan tai kertakäyttöliinaan.

Pidä riittävä turvaväli muihin kuin oman seurueesi jäseniin. Jos jonoja tai ruuhkaa syntyy, pidä huolta turvaväleistä.

Hygienia ja turvavälisäännöt ja -ohjeet koskevat myös kirjastojen ulkoalueilla järjestettäviä tapahtumia.