Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Anima

Julkaistu 30.6.2021 8.32

Aika: 1.9.2021 – 26.9.2021
Paikka: Pääkirjasto Metso

Tapahtumalaji: Näyttelyt
Järjestäjä: Tampereen kaupunginkirjasto

Donya Koivuahon ja Julia Koskimiehen yhteisnäyttely pääkirjasto Metsossa.

 

Anima:ssa käsitellään muutoksen, feminiinisyyden sekä oppimisen teemaa tumman maailman kautta. Elämä on ollut kummallekin taiteilijalle ainaista kuoleman ja uudelleen syntymisen tanssia, jossa elämänkokemukset ovat opettaneet tärkeitä havaintoja, kehitystä sekä uusiutumista ja nöyryyttä. Tästä syystä teoksissa esiintyvä tummuus on päästetty valloilleen; se pyrkii kertomaan katsojalleen, että pimeydessäkin voi kukkia. Lopulta tarvitsemme kuitenkin tasapainon kaiken välillä - mutta loppu onkin arvoitus.

Tarjous yhteisnäyttelyyn saapui yllättäen Monitoimitalon Pajastolta Sanna-Erika Suorsalta, joka on seurannut kummankin taiteilijan kasvumatkaa muutamilla hänen oma-vetämillä kausilla.

Donya Koivuaho: "Olin, omalla pajakaudella ollut erittäin toiveikas tulevaisuudesta, mutta epävarma seuraavista askelistani. Otin spontaanisen hypyn, kun sain Suorsalta tarjouksen lähteä mukaan yhteisnäyttelyyn, tutustuin Juliaan ja työtoverini osoittautuikin sydänystäväksi sekä saman polun kulkijaksi. Olen ollut äärettömän kiitollinen tapahtuneesta mahdollisuudesta!"

Emme siis tunteneet toisiamme Koivuahon kanssa, kunnes tarjouksen tultaessa. Saimme toistemme yhteystiedot näyttelyn järjestelyä varten ja siitä alkoi suuri ystävyys. Nyt olemme tehneet ja harjoitelleet yhdessä taidenäyttelyn järjestämistä ja kasaamista pääkirjastolla sekä Tampereen Ohjaamolla. Tämä on ollut upea, kasvattava ja varmuutta lisäävä mahdollisuus! Olemme kiitollisia siitä, että kunnassamme voidaan tarjota tällaisia kokemuksia nuorille.

Donya Koivuaho, 22: Olin Monitoimitalo 13 Pajastolla, vuoden 2020 pajajaksolla. Syy siihen oli lähinnä se, että menetin kosketuksen itseeni yläasteen aikana. Törmäsin Pajaston tarjoamaan mahdollisuuteen, innostuin ja päätin kokeilla. Lopulta Pajasto mahdollisti kosketuksen paluun, sillä sen avulla muistin, miksi teen taidetta. Samalla sain vertaistukea toisista nuorista sekä uskalsin alkaa haastamaan itseäni. Taidetaustani on sellainen; että peruskoulussa olin taideluokalla, mutta peruskoulu jälkeen olen ollut itseoppinut taiteilija.

Julia Koskimies, 24: Olin 2021 keväällä Monitoimitalon pajajaksolla, sillä olin saanut amk-opinnot purkkiin, mutta halusin miettiä suuntaa elämässä. Olen lähinnä itseoppinut taiteilija, mutta aina pitänyt työni itselläni salassa toisten katseilta. Pajasto kuitenkin työnsi tekemään taidetta julkisesti ja palaute rohkaisi minua aktivoitumaan luovuuden kanssa. Olen päättänyt voittaa pelkoni, laittaa töitäni aktiivisesti näytille ja jakaa niiden kautta tarinaa, josta en välttämättä osannut puhua aina ääneen. Toivon hartaasti, että niiden kautta joku voisi kokea omanlaista voimaantumista.

Pääkirjasto Metso
puhelin 040 733 9277 Näyttelytilat: tiedustelut ja varaukset
postiosoite PL 152
33101 Tampere