Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Pultsiphoto ”On the Go”

Julkaistu 10.9.2021 9.36

Aika: 1.10.2021 – 31.10.2021
Paikka: Pääkirjasto Metso

Tapahtumalaji: Näyttelyt
Järjestäjä: Tampereen kaupunginkirjasto

Vesa Holmalan valokuvanäyttely pääkirjasto Metsossa musiikkiosastolla.

Mustavalkokuvassa vanha mies kävelykepin kanssa.
 

Suomen Eisa Maestro 2021-valokuvakilpailun voittaja Vesa Holmala haluaa pysäyttää taiteellaan lennossa olevan hetken ja tuoda esille aitoja kohtaamisia katujen varrelta.

Vesa Holmala on vuonna 1986 Hämeenkyrössä syntynyt valokuvataiteilija ja muusikko. Hän asuu ja työskentelee Tampereella.

Valokuvataiteessaan Holmala eli Pultsiphoto on erikoistunut portraitkuvaukseen sekä urbaaniin katukuvaukseen. Holmala saa inspiraatiota ihmisten kohtaamisesta ja niistä syntyvistä tunnetiloista sekä kaupungin katujen muuttuvista tilanteista, joita hän pyrkii taiteessaan vangitsemaan.

"Mikään kuva ei tule olemaan niin kaunis kuin mitä elämä itsessään on. Kun aistin asioita, tiedän olevani elossa. Studioni on kadulla ja yritän pysäyttää lennossa olevan hetken. Kamera auttaa minua taltioimaan ympäröivää maailmaa ja sen yksityiskohtia sekä tuomaan esille sen kauneutta tavalla jolla minä sen näen. Kun tämän kaiken tajuaa, on kuvaaminen helppoa. Silloin kaikki elää."

Esikuvinaan muun muassa Vivian Maierin, Alan Schallerin, Lee Jeffriesin töitä ihailevan Holmalan valokuvataiteessa näkyy nostalginen filmikameraa jäljittelevä tyyli modernilla otteella. Holmala on itseoppinut valokuvataiteilija jonka töitä voi seurata myös sosiaalisesta mediasta nimellä Pultsiphoto

Vesa Holmala tunnetaan myös muusikkona ja hänen nykyinen yhtyeeensä on Holmala.

Pääkirjasto Metso
puhelin 040 733 9277 Näyttelytilat: tiedustelut ja varaukset
postiosoite PL 152
33101 Tampere