Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Hyppää kyytiin - puhutaan yhdessä lapsiperheen arjesta

Julkaistu 7.4.2017 12.56
Voiko uhmaikä tulla yhden yön aikana? Hei, kuka korjaa nämä murot pöydältä? Palaako vanhemmalta hihat? Miten käteen kiinni kasvaneen kännykän saa irti? Mitä tehdä, kun koulu ei vois vähemmän kiinnostaa? Huutaako nuori, että hanki oma elämä? Nuuska, siideri ja mitä kaikkia niitä olikaan? Mitähän sitten peruskoulun jälkeen? Miten tässä olisi aikaa parisuhteelle ja toisen hellimiseen? Kuinka oppisi olemaan Just Relax? Ai miltäkö musta tuntuu? Vähänkö siistii kuitenkin olla vanhempi!

Monenmoisia ajatuksia ja kysymyksiä on vanhemmilla mielessä ja sydämellä, kun sitä omaa kullannuppua yrittää kasvattaa kunnon ihmiseksi. Samantyyppisiä kysymyksiä kohtaa myös moni lasten ja nuorten kanssa työskentelevä ammattilainen. Lasten ja nuorten kanssa tekee Tampereella töitä päivittäin iso joukko eri alojen ammattilaisia neuvoloissa, päiväkodeissa, eskarissa, ala- ja yläkouluissa, toisen asteen opinahjoissa, sosiaalitoimistoissa, perheoikeudellisissa palveluissa, kotipalvelussa ja perhetyössä, perheneuvolassa, nuorten mielenterveyspalveluissa ja päihdetyössä sekä vapaa-aika- ja kulttuuripuolella.

Lasten, nuorten ja perheiden parasta ajatellaan päivittäin, vaikka aina se ei nuoresta, lapsesta tai perheestä siltä tunnu. Vastauksia ei kaikkiin kysymyksiin aina heti löydy, mutta yhdessä perheiden ja lasten kanssa sitä viisautta metsästämme.

Valokuva: Lenkkarit oven suussa.

Tampereen kaupungin lasten, nuorten ja lapsiperheiden palvelujen väki kirjoittaa Lapselliset-blogissa ajatuksia vanhemmuudesta, lapsuudesta ja nuoruudesta eri näkökulmista. Lapselliset-blogi haastaa pohtimaan lapsen kasvua ja kehitystä, nuoruutta ja sen tuomaa ihanuutta ja kurjuutta. Vanhemmuuden jalkoihin joskus litistyvä parisuhdekin kaipaa aikaa ja huoltoa. Ja jatkuu se vanhemmuus eronkin jälkeen, ja silloin voi vanhemmilla olla isolle tuelle tarvetta.

Kutsumme lasten ja nuorten vanhempia kirjoittamaan kokemuksiaan arjesta. Suurimmat arjen viisaudet ja vinkit olen oppinut vanhemmilta, jotka juuri niitä kuuluisia ruuhkavuosia elävät ja vanhemmuuden iloissa ja murheissa kilvoittelevat. Ja miksei tässä blogissa voisi olla myös lasten ja nuorten vinkkejä äideille ja isille siitä, miten hankkia se oma elämä ja kuinka selvitä hengissä vanhemmuuden murrosvuosista. Jos sinä haluat kirjoittaa omista lapsiperhearjen kokemuksistasi ja tunteistasi, onnistumisista ja metsään menemisistä, ole yhteydessä.

Tervetuloa kanssamme seuraamaan Lapselliset-blogia!

Tämän blogikirjoituksen on kirjoittanut:
Kirsi Koponen
sähköposti [email protected]

Kirjoittaja on Perheiden talon palveluohjaaja ja Lapselliset-blogin toimituskunnan jäsen.

Kirjoittaja Lapselliset-blogin kirjoittajat